Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14118675 www.bgdnes.bg

Валя Балканска пред "България Днес": Лекувам се с билки заради здравната каса

Пътувала съм, за да си купя хапове, казва Нешка Робева 

"Не съм срещала проблеми с лекарствата от здравната каса, тъй като не разчитам на нея. Дълги години се лекувах само с народната медицина."

Това разкри пред "България Днес" голямата Валя Балканска след неуспешните преговори на Българския фармацевтичен съюз с Националната здравноосигурителна каса. Ако в една рецепта има изписани три лекарства, които се покриват от здравната каса, но в аптеката не е налично едно от тях, пациентът няма да получи и другите две, които ги има. Същото ще се случи, ако и трите са налични, но едно от тях е в по-малка доза.

Реклама

"Вече съм на 82 години и за съжаление, започнах да срещам различни заболявания, но колкото мога, ще продължа да се лекувам с билки. Това, което се случва в държавата ни, е безумно! Здравната каса само взима парите на възрастните хора", ядосана е народната изпълнителка. По думите й е редно държавата да отделя повече средства за пенсионерите и да им помага.

"Едно от лекарствата, които ми изписаха съвсем скоро, липсваше в аптеките и затова се наложи да го търся извън София. А вместо останалите хапчета по рецепта ми дадоха заместители, и то без никакви обяснения", учудено разказва пред вестника легендата на художествената гимнастика Нешка Робева.

Според успешната треньорка казусът със здравната каса не е единственият проблем.

"Ядосана съм, защото ни принуждават да купуваме лекарства, които не са по здравната каса. На месец давам голяма сума пари само за медикаменти, а пенсиите са толкова малки. Чудя се как хората в малките населени места оцеляват? За съжаление, в днешно време трябва да имаш пари, за да си здрав", заключи Робева.

Четете още

Валя Балканска: Необходимо е малко, за да помогнеш

Валя Балканска: Необходимо е малко, за да помогнеш

Легендарната певица Валя Балканска: Отказах да стана депутат

Легендарната певица Валя Балканска: Отказах да стана депутат

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама