Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14547065 www.bgdnes.bg

Фолкпевецът Ангел Дончев: Не съм певец, но искам да пробия във фолка!

Снимахме клипа в Египет, а майка ми мислеше, че са ме убили

Кой е той

Ангел Дончев е родом от Пловдив, има завършени две висши образования. Второто от тях в Лондон. Занимава се с маркетинг, има собствен бизнес. От дълги години работи и живее в английската столица. През този месец представи дебютната си песен, озаглавена "Фалшиви усмивки".

- Ангел, дебютирата във фолка с песента "Фалшиви усмивки". Какво ви накара след толкова време в медийните среди да започнете да се занимавате с музика?

Реклама

- Винаги съм искал да пробвам да направя нещо в музиката. Близо десет години бях в тези среди, преди да замина за Лондон. Като по-малък пеех в училищната група две-три години. След това ходих на народни танци десетина години. Изобщо изкуството винаги ме е привличало. Сега използвах шанса, който имах, за да направим "Фалшиви усмивки" и останалите проекти.

- Преди няколко години напуснахте България. Бихте ли се върнали отново да живеете и работите тук?

- Отидох в Лондон в началото на 2017 г. Семейството на моята леля е тук от дълги години. Останах при тях за известно време, докато си вземем ние къща и т.н. На този етап не бих се върнал, но обичам да си идвам, когато мога. Не мразя България или нещо такова, просто в Англия животът е малко по-добър.

- Какви са вашите впечатления от Великобритания?

- Лондон е огромен град, пълен с толкова много и различни хора. Смесица от всякакви култури. Обичам много да се разхождам в центъра. Определено не може да ти омръзне, защото никога не можеш да видиш всичко.

- Видеото към дебютната ви песен е снимано в Египет. Как дойде идеята за парчето и клипа?

- Песента е дело на Васил Тодоров-Чико, с когото сме правили парчета за други изпълнители. Идеята дойде от негов пост във фейсбук, в който беше експериментирал с оригинала на песента. Аз много го харесах и му казах да направи чисто нова песен от това. Парчето не е кавър, просто сме откупили правата за отсвира от небезизвестния в ромската музика в Европа Алекс Прокупля. Идеята за видеото дойде спонтанно. Вече имахме билети за Египет, където отивахме с приятели. Направих онлайн проучване и така намерих хората, с които снимах. Всичко продължи един цял ден от сутрин до мрак. Моите приятели и майка ми не знаеха къде отивам и какво правя. Майка ми си помисли, че са ме убили в пустинята. Не бях казал нищо на никого. Само, че отивам с някакви хора на снимки.

Реклама

- Във видеото участие взима Сабрина Ериан, която можем да видим в клиповете на Мохамед Рамадан. Как се запознахте с нея ?

- Сабрина Ериан е работила с моя екип и друг път. Те ми я показаха на снимки и аз много я харесах. Дойде специално от Кайро в Хургада, където снимахме в пустинята. Тя е от Молдова и е много красива. Много се радвам, че участва в моя клип. Още повече след като се снима във видеа на звезди от ранга на Мохамед Радиан.

- Какви са очакванията ви за кариерата ви като фолкизпълнител?

- Нямам очаквания. Всичко съм направил с много емоция, да ми харесва на мен. Ако някой иска да го чуе, ще се радвам. Не съм певец, не съм учил пеене, така че не мога да се меря с големите имена. Правя интересни песни, които нямат нищо общо с всичко, което слушате в момента. Не слушам много новите песни. Може би само Цветелина Янева, Емилия и Кали, да кажем, могат да ме изненадат. Тях ги слушам често.

Четете още

Ангел Дончев дебютира с "Фалшиви усмивки"

Ангел Дончев дебютира с "Фалшиви усмивки"

Фолк дивата Камелия работи въпреки бебето, мъжът й сменя памперсите

Фолк дивата Камелия работи въпреки бебето, мъжът й сменя памперсите

Реклама
Реклама
Реклама