Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14555116 www.bgdnes.bg

Петя Буюклиева: Ванга ми каза, че ще родя, "кат се запра"

„Ванга ми каза, че ще родя дете, кат се запра“, каза в студиото на голяма бг телевизия Петя Буюклиева. Певицата разказа за 10-годишните си терзания, че не успява да стане майка. „Но така е, не могат да се носят две дини под една мишница“, обобщи тя.

„Ванга ми каза и да й изпея песен“, сподели още изпълнителката.

Поп звездата от 80-те, която нейният колега Орлин Павлов нарича „жена на всички времена“, върна лентата назад и към приятелството си с друга известна бг ясновидка – Вера Кочовска.
„Тя идваше на моите концерти, дори когато са далече от София. Отидох веднъж при нея с моя син, който беше само на няколко месеца тогава. Вера ми каза да й изпея песента за Ванга. После си сложи ръката на главата му, както го държах, и рече: „Голяма работа ще стане!“, сподели Буюклиева.
Гласовитката от Асеновград от дете изумява възрастните с изпълненията си. „Качвах се на един стол, когато ни идваха гости, и трудно започвах, но още по-трудно свършвах“, спомня си певицата.
„Когато бях в четвърти клас, казах на децата от махалата, че някой ден ще спечеля „Златният Орфей“. Някакво мое си пророчество, което се сбъдна“, довери Петя Буюклиева и уточни, че певческият й дар е наследство от покойната й майка.
Тя не може да забрави как е изумила и преподавателите в оперния отдел на Консерваторията като студентка. „Оказа се, че имам уникален глас, четири октави колоратурен сопран“, цитира преценките на специалистите певицата. На едно разпяване на бъдещи оперни певици в Консерваторията, Петя, която със свои колеги, студенти в естрадния отдел, слушали разпяванията, взела с лекота октавата. „Я им цепни една височина!“, окуражил я Георги Христов. Тя обаче въпреки поканата да се посвети на оперното пеене, решила да „направи нещо за съвременната музика“.
През 1998 г. Буюклиева получава покана да остане в Америка. „Бях на 38 години, но синът ми беше в България. А и Кичка Бодурова ни беше поканила само за един ден. Не ми се искаше да ми удрят черен печат", разкри изпълнителката на "Пролет".

Четете още

Петя Буюклиева ПРОСТИ на убийцата на майка й

Петя Буюклиева ПРОСТИ на убийцата на майка й

Петя Буюклиева става фея

Петя Буюклиева става фея

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама