Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14732606 www.bgdnes.bg

Йорданка Христова: Имаше ЛЮБОВ между мен и Фидел Кастро!

Той беше истински горещ мачо, но подробности ще научите в книгата ми, казва певицата

Най-голямата звезда на българската естрада - Йорданка Христова, за първи път ще разкрие подробности за отношенията си с Фидел Кастро в биографичната си книга, която ще представи за своята 80-годишнина.

Реклама

"Имаше любов между мен и Фидел Кастро. Каква е тази любов, ще разберете от писанията ми. Винаги ще уважавам този човек, и повярвайте ми - има за какво."

Това призна голямата певица, която още не може да си обясни големия интерес за връзката й с кубинския лидер.

За него тя твърди, че бил истински мъж, типичен горещ мачо. И разбира се, хиляди са девойките, които припадали по къдриците му.

"Фидел Кастро даде много на Куба, направи много неща за страната си, но й взе мечтите. Ние обаче сме прекалено малки, за да критикуваме. Историята ще отсъди", казва Христова часове след като се разбира за кончината на командира.

Изживяването да се докоснеш до най-големия в Куба - Фидел Кастро, нашата певица ще разкаже на повече от 30 страници в биографията си. Историческите им срещи са едни от най-интересните както за нея, така и за него.

Реклама

За 85-ата му годишнина примата му пише специална песен - "Серенада на верността", и дори я изпълнява на специален концерт в Хавана. Данчето има лични посвещения от него на миникнижка, издадена от нейна приятелка от Азербайджан.

Пандемията попречи на знаменитата певица да изнесе последния си концерт в Куба, но Христова още не се отказва от тази идея. "Повечето от моите приятели вече си отидоха от този свят, но все още има хора, които искам да видя и да попеем и посвирим с тях", казва Данчето.

Само след дни легендата на естрадата ще тръгне със своите колеги на концерт в страната. "Хората много ни се радват. Ще отпразнувам 60 години на сцена и лични житейски - 80 лазарника. На концертите ни под надслов "Обич и песен" ще съм заедно с Тони Димитрова, Братя Аргирови, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Мая Нешкова, Нелина, Роси Кирилова, дует ШИК, Елвира Георгиева и много други. Стартираме в началото на юли - в Пловдив, 11 юли - Стара Загора, 12 - Плевен, 13 - Русе, 17 - в град Левски, 18 - в Търново, после 19 и 20 – Варна и Добрич, 21 - в Созопол", обясни Данчето. Последният им концерт ще е на 15 август - Голяма Богородица. Завършваме на 18 октомври в НДК, но аз няма да участвам там, защото подготвям своето честване в НДК на 21 ноември - 80-годишнината ми", споделя певицата, която не спира да работи и по книгата си.

В нея освен за Кастро грандамата на българската естрада ще спомене и пророчицата Ванга, на която е била любима изпълнителка.

"Рупите са извънземно място, с уникална енергия. На годишнина от смъртта на Ванга също бях там. На гроба й беше една от жените, които са й помагали. Като ме видя, веднага ме извика: "Елате, елате, трябва да ви кажа нещо. Ванга много ви обичаше. Чуеше ли гласа ви, обясняваше, че ви стои отдясно по време на концерти", разказва Данчето.

Прелюбопитни в книгата ще бъдат и разказите от приятелството на Христова с Богдана Карадочева и Лили Иванова.

"Лили, аз и Богдана сме от три последователни випуска. Срещали сме се през различни времена. За концерта на покойния вече Емил Димитров обединихме усилия. Лили имаше офис в "Лозенец". Трите даже записахме клип - да поканим хората в НДК. Но остана дотам - не по моя вина. С Богдана доста сме си дружали. Тя има страхотно чувство за хумор и още сума ти качества, които ценя много. С Лили Иванова също. Тя е аскет, има си стил на живот. Нейно право е да определя обкръжението си в зависимост от това, но никога не съм имала лоши чувства към нея. Предполагам, че и тя към мен няма", споделя Данчето.

Певицата ще разкаже и за пътешествията си зад граница, както и за вярата си в прераждането, заниманията с хата йога и йога нидра.

"Движещата сила, която изпитвам в целия си живот, това е любовта. Продължавам да обичам и да си търся повод да раздавам това прекрасно чувство. Не мога без него. Обичам да се грижа за някого, да раздавам, да правя някого щастлив. Непрекъснато съм в търсене", с усмивка споделя голямата Йорданка Христова.

Певицата много пъти се е срещала с Фидел Кастро

Хората я обожават, Данчето е единствената изпълнителка без никакви хирургични операции

Четете още

Данчето Христова пя със звезда от кубинската сцена

Данчето Христова пя със звезда от кубинската сцена

Кастро завещал четири картини на Данчето Христова

Кастро завещал четири картини на Данчето Христова

Данчето Христова тъгува за морето, стиска палци да курортува в Царево

Данчето Христова тъгува за морето, стиска палци да курортува в Царево

Данчето Христова разкрива връзката с Фидел Кастро

Данчето Христова разкрива връзката с Фидел Кастро

Реклама
Реклама
Реклама