Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14936308 www.bgdnes.bg

Богдана Карадочева и Луна: Бог ни наказва с жегите!

На това дередже сме, защото сме затънали в материализъм и не се съобразяваме с природата, категорични са двете певици

Не знам за тези жеги дали ние сме виновни. Господ май наказва света, защото не е нормален! Но не мога да говоря от негово име. Затова в топлото гледам да не се показвам на слънцето и да пия повече вода - като всички“, казва Богдана Карадочева. Въпреки жегите певицата с кадифения глас добави, че се готви усилено за големия си концерт в Пловдив на 7 август. „Да, рожденичка съм, но какво да празнувам? Сега сме в студиото и репетираме на хладно, с климатици...“, каза още житейската и творческа половинка на композитора Стефан Димитров.

Реклама

Божия гняв съзира във високите температури и Луна.

Съвременните хора са затънали в ужасен материализъм! Затова Бог ги наказва да се пържат в адска жега“, категорична е фолкпевицата Луна. Попфолк ветеранката не крие, че ако зависеше от нея, на земята щеше да е вечно лято, защото това е любимият ѝ сезон. Но лято с умерени температури, при които човек може и да релаксира, и да се отдаде пълноценно на творчески и делови ангажименти.

Ние нямаме баланс не само с природата, но и помежду си. Не си помагаме, не сме задружни. И после се чудим откъде ни идват горещини и най-различни напасти“, категорична е изпълнителката на “Искам го, стискам го“.

На питането как ще се бори с рекордно високите температури, ако стане президент, певицата отговори, че „е твърдо убедена, че ще бъде избрана за държавен глава“. „Аз съм човек, който вярва в духовното. Ако застана начело на България, моите послания и личният ми пример ще „умилостивят“ небесата“, сигурна е русата амбиция.

Намеса свише вижда във високите температури и певецът Тодор Трайчев.

Вярвам, че може би тук наистина е намесена Божията воля“, подчерта изпълнителят.

Трайчев обаче уточнява, че за него горещниците вече не са проблем. „Свикнах с тях, откакто живея в Америка, а това не са ден или два, а цели 40 години“, допълва той.

Реклама

Изпълнителят, изпял в дует с бившата си съпруга Мариана хита „Ще те нарисувам с устни“, разказа още, че в САЩ много хора също вярват в Божието наказание заради земните грехове и природните катаклизми, които ни застигат, включително жегите.

В Сан Франциско се запали и изгоря катедралата в центъра на града. Много красива сграда, всички я обичаха и ѝ се възхищаваха. Когато беше изпепелена, хората не коментираха много, но в мълчанието им се усещаше убеждението, че катедралата е станала жертва на „небесния огън“, дава пример певецът.

Трайчев подчертава, че най-голямото прегрешение на съвременното човечество е безотговорното му отношение към природата. „Трябва да се грижим повече за природата, за да живеем при по-ниски температури през лятото“, убеден е той.

Напоследък естрадният ветеран е най-силно обезпокоен от войните, които по думите му действат пагубно на екосистемите. „Военните използват различни оръжия, те замърсяват изключително много природата. И тя ни се „отблагодарява“ с жеги и други катаклизми. Едно внимателно отношение към природата е панацеята за съвременното човечество“, препоръчва Трайчев.

За разлика от колегите си, Богдан Томов не се позовава на небесата, за да обясни жегата, налегнала половината свят. „Да, причините се намират нагоре в атмосферата, но не са свръхестествени“, смята певецът.

Климатичните промени се дължат на небрежното ни отношение към околната среда“, уточни Томов.

Шоуменът е на мнение, че в основата на небивалия зной е горещият вятър от Сахара. „Той духа към Европа и затова на нашия континент температурите са по-високи от обичайните“, каза още Томов. Логично, той не се предпазва от горещината с молитви и заклинания. „Не излизам навън след 12 часа. Стоя вкъщи на климатик“, довери изпълнителят. Богдан Томов няма търпение да отпраши най-после към морето, но първо трябва да завърши някои професионални ангажименти. Той ще разпуска на курорта Свети Влас, но признава, че и там ще съчетава „приятното с полезното“.

Неприятен инцидент с топлото време е преживяла Ан Джи. Певицата е имала неблагоразумието да изяде в жегата храна, от която се е натровила. „Беше много неприятно. Внимавайте с храната от улицата, защото полезните ѝ стойности при такива високи температури се превръщат във вражески“, предупреждава фитнес моделът.

Няма страшно - не мисля, че са настъпили катаклизми! Нормално е нещата да се променят. В годините климатът се изменя постоянно - Вселената се променя! Просто ние трябва да се нагаждаме“, коментира за „България Днес“ Ан Джи. За секси блондинката не е странно атмосферните условия да са други, не смята, че само човечеството е виновно за тях, и оставя на учените да се изкажат по този въпрос.

Има държави, в които хората си живеят на толкова високи температури, други слънце почти не виждат. Така че трябва да сме благодарни на онова, което си имаме!“, убедена е Мис Фитнес България. Бившата любима на Киро Скалата препоръчва да търсим спасение от горещниците в планината. „А ако си нямате планина или воден басейн подръка, стойте на хладно. Наложи ли ви се да сте на слънце, мажете се с кремове с висок UV фактор и ползвайте плътни шапки“, реди съвети българската R&B певица с украински произход. Към тях добавя и много вода, още повече плодови фрешове, таратор, пресни плодове и зеленчуци. „Не близвайте никакъв алкохол, преди да спаднат температурите, и не спирайте да се движите“, добави атрактивното миньонче.

Четете още

Цветана Манева с капела и бели дрехи бори жегата

Цветана Манева с капела и бели дрехи бори жегата

Певицата Богдана Карадочева: Не ме интересува кой ще е главен прокурор!

Певицата Богдана Карадочева: Не ме интересува кой ще е главен прокурор!

Реклама
Реклама
Реклама