Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14936369 www.bgdnes.bg

ГОРЕЩА! Алиша е най-секси футболистката!

*На старта на женския мондиал

*Социалните мрежи носят купища пари на звездите със сутиени

Световното първенство по футбол за жени започва днес, българки няма, много ясно, но голяма част от света се вълнува както от шампионата, така и от някои от участничките в него. А те се оказват толкова популярни, че изпреварват доста от мъжете спортисти и изкарват добри пари от това.

Алиша Леман е №1 в своеобразната класация за най-добре печелещи в социалните мрежи. Алиша е швейцарка, звезда на "Астън Вила" и има над 13 милиона последователи в инстаграм. А това е доста над котата на сънародника й и звезда в тениса Роджър Федерер. В мрежата тя разказва в снимки за местата, които е посетила, приключенията си и разбира се, много кадри по бански и оскъдно облекло. Самата тя признава, че е забранила на майка си да чете коментарите, защото има откровени покани за секс и всякакви вулгарности. Но дори и те са добре дошли, тъй като заради преглежданията, всеки неин пост й носи печалба от над 240 000 паунда. 

Реклама

Звездата на Испания и "Барселона" Алексия Путеяс почти не игра през предния сезон заради контузия, но се справя удивително добре в социалните мрежи. Всяка нейна публикация, със снимка, разбира се, е прегледана средно от 336 000 души, което й заработва по почти 89 000 паунда. 

С особено внимание феновете, не само тези на футбола, следят и канадката Жордин Ютема. Блондинката привлича десетки хиляди последователи, а още повече отвъд океана тя добива голяма популярност и от това, че е гадже на голямата звезда на бейзболния отбор "Сиатъл Маринърс" Хулио Родригес. Всяка снимка в инстаграм й носи средно по 60 000 паунда. 

За Алекс Морган твърдят, че е най-известната футболистка на планетата. Вероятно защото е от САЩ, вкарала е вече 121 гола за националния отбор и там я сравняват с новодошлия в "Интер" (Маями) Лионел Меси. Снимки на двамата бяха на корицата на играта ФИФА 2015. И дори е била включвана три пъти в календара на "Спортс Илюстрейтид" по бански, преди да се омъжи и да роди дъщеричка. Алекс трупа от свои снимки по почти 44 000 паунда. 

Най-богатият футболен клуб в света "Пари Сен Жермен" не може да мине без голяма звезда и в женския си отбор. Това е Сакина Карчауи, която е арабка и трябва да играе ролята на модел за подражание на дамите в целия арабски свят. Затова и има куп спонсори, от които получава по над 23 000 паунда за фотос с техните продукти, макар никога да няма нищо разголено. 

В последното десетилетие най-голямото име в женския футбол бе бразилката Марта. За 37-годишната състезателка това ще е участие на шесто световно първенство, има и не една "Златна топка", но явно вече е поомръзнала на публиката, а и е натрупала бая стаж, но все пак продължава да получава по 10 000 паунда на рекламен пост. 

Четете още

Агата е най-секси футболистка на терена

Агата е най-секси футболистка на терена

Секси футболистката се потроши

Секси футболистката се потроши

Реклама
Реклама
Реклама