Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15001124 www.bgdnes.bg

Водещият Деян Славчев-Део: Ако спечеля джакпота, ще си платя кредита

Когато падне, имам чувството, че ще ми изскочи сърцето

Деян Славчев - Део е дългогодишен водещ по националните телевизии. Работил е като барман във видно столично заведение, след което става водещ на предаванията "Джубокс", "Рекламна пауза", "Джубокс - любовни квартири", всички продукция на БНТ. Пее с Д-2, а след това издава собствен албум. От 8 години е водещ на тегленето на тиражите на Българския спортен тотализатор. От няколко години живее в Годеч.

- Део, как се живее на село?

- Годеч е малък град, а не е село, да не забравяме! Предимствата са са добронамерените хора, чистият въздух, тишината, прекрасната детска градина и училище, както и близостта до София.

Реклама

- Вие сте една от емблемите на градската култура, защо решихте да живеете на село?

- Никога не съм се чувствал като емблема. Наистина кариерата ми на телевизионен водещ започна от едно заведение до НДК, но всичко спира дотам. Аз си имам родно село - Горна Студена. То се намира на 30 км от Свищов и много го обичам. Най-хубавите ми детски спомени са оттам. 93-годишната ми баба Данка все още си живее в селото и се грижи за къщата и двора.

- Пречистваща ли е селскостопанската работа?

- Връзката със земята е една магия! Работя си по двора ежедневно. Кося, поливам и въртя мотиката. Имаме си и малка оранжерия с домати, краставици, люти чушки и всякакви видове подправки. Те засега се развиват добре. Имаме и външна градина, с която трудно се справихме през тази година заради валежите, но имаме тиквички и лук в нея, които си ги хапваме с удоволствие. Иначе дъждовете удавиха всичко и по-голямата част от нещата изгниха.

- Имаше слухове, че сте затънали в ипотечни кредити заради този парцел. Ако е така, заслужава ли си?

- Изтеглихме ипотечен кредит, така е, но вече една трета от периода мина и мисля, че се справяме добре. Апартаментчето, в което живеехме преди и което всъщност ипотекирахме, е дадено под наем и то изплаща голяма част от месечната сума, която внасяме. Надявам се да съм здрав, нещата да се движат по план и всичко да приключи успешно.

- Никога не можеш да си сигурен, докато не си изплатиш кредита, така ли е?

Реклама

- О, да, затова работя здраво за семейството си и за собственото си развитие.

- Как успяхте да се отървете от зависимостите? Това не е никак лесно. Кое беше вашето вдъхновение?

- Ако вашите читатели искат да разберат отговорите на тези въпроси, могат да заповядат на София Самър Фест през август, на моя автобиографичен стенд-ъп. Спектакълът се нарича "Как се стигна дотук?". В него разказвам всичко в подробности, разбира се, в комично-драматичен ключ. Но това е самата истина. Фестивалът се подкрепя от много организации.

- Как поддържате русата си коса на село?

- От доста години се изрусявам и подстригвам сам с една машинка. Станал съм половин бръснар. Жена ми поръчва професионални материали за изрусяване от един сайт и аз си действам после сам. Причиних си го това с изрусяването още в началото на кариерата ми и сега си търпя последствията. Въобще не знам как е останала още коса по главата ми.

- Как гледат хората в Годеч на вас?

- Съвсем нормално. Хората са много отзивчиви и гостоприемни. Готови са да ти помогнат за всяко нещо. Радват ни се на цялото семейство.

- Липсва ли ви социалният живот на града - барове, дискотеки, кино?

- На мен лично не ми липсва градският живот. На жена ми мисля, че й липсва повече, но гледаме да си наваксаме, когато можем.

- Как се справяте с логистиката на село?

- Перфектно ! Детската градина и училището са наблизо. Имаме две коли - едната е на газ и е 4х4. За малки разстояния ползвам колело.

- Как съвместявате селския живот с работата?

- С огромно удоволствие. Върша си работата значително по-качествено, откакто живеем тук. Преди да се изнесем, имах начални признаци на бърнаут, а сега мисля, че намерих баланс и се чувствам добре и щастлив. Ежедневието наистина е различно, а и е от голямо значение, че работата ми е обвързана с мисия. Както знаете, тотото подкрепя спорта и културата на България вече над 66 години.

- Вие сте водещ на тотото от 8 години вече. Това натоварващо ли е?

- Излизането на живо в национален ефир има своите специфики, които в някои моменти доста изнервят. Аз самият, както и мои колеги, сме се обръщали към чашката, за да потушим напрежението и да си свършим работата. Слава Богу, това вече е в миналото за мен. Натрупах опит - и житейски, и професионален, и сега се чувствам много по спокойно пред камерата. Има още много върху какво да работя, разбира се, но полагам сериозни усилия и мисля, че се справям. Да си лицето на такава институция пред публиката си има своите отговорности, които не са никак малки. Особено сред подрастващото поколение. Наскоро тотализаторът стана единствената институция в България, която покрива изискванията на Европейския сертификат за отговорна игра. Така, че забавлението има и по-сериозна страна.

- Наричат ви "Чичкото от тотото" - това притеснява ли ви? Чичкото?

- Ха-ха! Много го обичам това определение и го ползвам в стенд-ъпа си, който правя. Това идва от една страничка във Фейсбук - "Туитърганда". Момчетата бяха написали нещо от рода, че в момента расте поколение, за което Део е чичкото от тотото. Съгласен съм с това.

- Добре ли се разбирате с момичето, с което водите тотото?

- Марина Кискинова е прекрасен човек! Радвам се, че имам такъв партньор до себе по време на тиражите. Тя е точен и мил човек, на когото мога да разчитам винаги. Всъщност целият ни екип е изграден от такива хора.

- Разкажете интересна случка от воденето на тотото. То е на живо и е много тънка работа. Хората са много подозрителни.

- Напишете онлайн Део и "Златен скункс" и ще видите. Получих престижната награда за това, че показах подобие на среден пръст в ефир. Това бе просто закачка към екипа, но камерите са го хванали. Тази случка ми беше един от най-големите уроци за водене на живо. Иначе сме имали и други ситуации, но колегите са истински професионалисти и ако има технически проблем, успяват да го оправят на момента.

- Какво е усещането, когато падне джакпотът?

- Няма еквивалент! Имам чувството, че сърцето ми ще изскочи и гласните ми струни ще се скъсат. И веднага усещам, че имам нужда от 6 месеца отпуска, но няма как, защото идва тото джокер. Това е положението - печалбите идват една след друга.

- Ако вие, хипотетично, спечелите джакпота, какво ще направите с парите?

- Ще постъпя отговорно - ще си изплатя кредита, ще дам за обучение на децата, уиндсърф ваканция и десет процента за благотворителност. И доста ще останат.

- Има ли хора, които не ви одобряват?

- Всички ме обичат. Шегувам се. Аз обичам всички.

Четете още

Део коси на село

Део коси на село

Лео целува булката на две сватби

Лео целува булката на две сватби

Реклама
Реклама
Реклама