Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15246574 www.bgdnes.bg

(СНИМКИ) Вижте кои са най-секси футболистките на световното

Световното първенство по футбол за жени в Австралия завърши с триумф на испанския национален отбор. "Ла фурия" победи Англия с 1:0 на финала. Така Испания са втората страна след Германия, ставала световен шампион и при мъжете, и при жените. Испанките заслужено взеха титлата. Те разполагат с някои от най-талантливите футболистки в света, но от "България Днес" избрахме 5 участнички в мондиала, които без съмнение са шампионки, като става дума за атрактивност.

Алиша Леман (Швейцария)

Алиша Леман според мнозина се смята за най-атрактивната жена във футбола в момента. Звездата на националния отбор на Швейцария и "Астън Вила" е зашеметяваща както на терена, така и в социалните мрежи с милиони последователи. Тя не получи много игрово време на мондиала, но със сигурност ще остане в съзнанието на не малко запалянковци. Към момента Леман е свободна. До 2022 г. имаше връзка с бразилския халф Дъглас Луиз, докато двамата играеха респективно за мъжкия и женския отбор на "Уест Хем". Причините за тяхната раздяла са неясни. От двете страни и до днес отказват да говорят по темата. 

Реклама

Алекс Морган (САЩ)

Алекс Морган е едно от най-разпознаваемите лица в женския футбол. Тя е една от футболистките, които блестят с играта и визията си. Има висок принос за успехите на женския национален отбор на САЩ през последните години. От 2014-а е женена за бившия американски футболист Сервандо Караско. През май 2020-а се ражда дъщеря им Чарли. Въпреки бременността 34-годишната Морган продължава да бъде една от най-добрите и най-атрактивните футболистки и си остава любимка на американците. 

Кики ван Зантен (Ямайка)

Кики ван Зантен е от младите таланти на този мондиал, която привлече не малко погледи и вероятно ще продължава да го прави. 21-годишната националка на Ямайка впечатлява със своите умения, както и с външния си вид. Тя започва като юноша на националния отбор на САЩ, тъй като баща й е американец с нидерландски произход. Впоследствие Кики избира да играе за родината на майка си. Към момента личният живот на младата футболистка е обвит в тайнственост. Тепърва се очаква тя да набере популярност и да се разбере повече за нея. 

Сакина Каршауи (Франция)

Сакина Каршауи е сред големите звезди на френския национален отбор и "Пари Сен Жермен". 27-годишната защитничка няма как да не бъде добавена към списъка с най-атрактивните футболистки, взели участие на мондиала. Левият бек направи добро представяне, като имаше не малък принос за достигането до четвъртфиналите. Там Франция отпадна след дузпи от Австралия. Футболистката редовно споделя с последователите си в социалните мрежи неща от личния си живот. Към момента няма половинка и е изцяло фокусирана върху кариерата си. 

Джордин Хуйтема (Канада)

Джордин Хуйтема е една от големите атракции на националния отбор на Канада. 22-годишната нападателка блести с невероятната си визия и е сред най-обещаващите таланти в женския футбол. Джордин вече има на сметката си колективни и индивидуални отличия. Най-значимото до момента е олимпийският златен медал през 2021 г., който е първи за Канада. В продължение на 5 години от 2017 до 2022 тя имаше връзка със звездата на "Байерн" Алфонсо Дейвис. През май 2022 г. играчът обяви раздялата им чрез социалните мрежи. В края на миналата година се разбра, че канадката вече излиза с бейзболиста Жулио Родригес. 

Четете още

(СНИМКИ) 100 лесбийки превземат световното по футбол за жени

(СНИМКИ) 100 лесбийки превземат световното по футбол за жени

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама