Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15438258 www.bgdnes.bg

Данчето Христова се скри навръх юбилея си. Става на 80 в неделя!

Не се знае дали естрадната звезда е била на вилата си в Царево по време на потопа

Ден след потопа Йорданка Христова спря да вдига телефона си, установи "България Днес". От години естрадната ветеранка е собственик на вила в Царево - култовото курортно градче на Южното Черноморие, най-силно засегнато от чутовното наводнение на 5 септември. Любимката на поколения българи притесни сериозно феновете си, които нямат информация дали Данчето е била в Царево по време на бедствието и как се е измъкнала от водния ад.

Реклама

На всичкото отгоре, научи изданието, хасиендата на именитата певица се намира в квартал "Василико", който бе напълно отрязан от света и голяма част от него остана под водата. В същия квартал е имала къща шефката на Районния съд в Царево Мария Москова. Тя бе отнесена от талазите на полусрутения мост към "Василико" в джипа си заедно с дъщеря си - ветеринарната лекарка Даниела Йорданова. По информация на писателя Димитър Кенаров двете жени навярно се връщали, за да евакуират домашните любимци от клиниката на д-р Йорданова.

Много важна подробност около имота на БГ любимката на Фидел Кастро е, че той е загубил прекрасната си гледка към морето заради интензивното застрояване на квартал "Василико". То станало и една от причините за буйството на стихията, разрушила всичко по пътя си и взела и човешки жертви.

"Пред мен по проект трябваше да бъде градина с алеи за разходка. Но градоустройственият план се промени и построиха нови сгради пред моята къща. Гледката към морето ми се скри", оплака се миналата година естрадната звезда.

Колежки на изпълнителката на "Аз съм просто жена" обаче предполагат, че тя е успяла да напусне Царево преди "голямата вода". В момента Христова вероятно е във вихъра на подготовката за своя юбилей - на 10 септември тя навършва 80 години. Трябвало и вече да завърши мемоарната си книга, която почитателите й очакват с нетърпение, тъй като топ певицата обеща да сподели в нея дълго пазени тайни от личния си живот и блестящата си кариера на сцената. 

Една от тях например гласи, че Данчето е щяла да загуби напълно гласа си, и то в началото на звездния си път в естрадата. През далечната 1964-та начинаещата изпълнителка натоварила прекомерно гласа си с трудна песен, която изпълнила два поредни дни в зала "България". "Бях зле, имах температура, а песента изискваше страхотен гласови диапазон. На третия ден останах без никакъв глас. Това бе голям шок за мен - тогава бях съвсем млада.

На помощ веднага й се притекъл нейният колега Димитър Йосифов, най-добрият изпълнител на италиански канцонети у нас. Той завел Данчето при "страхотна фониатърка, която ми капна някакво лекарство в гърлото и ме намаза с нещичко". Но това премеждие останало завинаги като обеца на ухото на голямата изпълнителка. "След този случай транспонирах с малко по-нисък тон песните, които изпълнявах по турнета", разказва Йорданка Христова.

Четете още

Ето я рецептата на ДАНЧЕТО ХРИСТОВА за вечна младост

Ето я рецептата на ДАНЧЕТО ХРИСТОВА за вечна младост

Данчето Христова: На толкова години съм без операции!

Данчето Христова: На толкова години съм без операции!

Реклама
Реклама
Реклама