Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15493210 www.bgdnes.bg

Хубавицата Лора Асенова от "Мастършеф": Красивите жени сме умни и готвим страхотно!

Това е моята кауза в кулинарното предаване, казва Мис България Вселена 2019 

"Красивите жени са не само красиви външно! Те притежават редица качества, които често биват подценявани. Време е да разчупим стереотипа и да го променим! Това е и моята мисия в "Мастършеф".

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Мис България Вселена 2019 Лора Асенова. Красавицата успя да спечели журито още в първата битка за влизане в предаването. Лора ги покори с веганско брауни и взе първата бяла престилка.

"Много обичам да си приготвям здравословни рецепти и да поддържам здравословен начин на живот, избягвайки вредните храни. Изключително много харесвам формата "Мастършеф" и с удоволствие попълних формуляр за кандидатстване. Мина доста време, когато един ден телефонът звънна. Много се зарадвах, разбирайки, че съм одобрена за кастинг. Вълнението си пролича по телефона и не можах да го скрия", разкрива пред вестника красавицата.

За кастинга е необходимо Асенова да приготви основно ястие. Лора избира да направи маринована сьомга с крем от сладък картоф, аспержи и тюил от пармезан.

Поднасяйки готовата храна, миската не получава оценка. Научава я отново по телефона по-късно - положителна е и е допусната в кулинарното риалити.

"Много обичам морска храна, но любимото ми е патешко магре. Който е опитал от това мое ястие, си е облизал пръстите", разказва още Лора Асенова.

Майсторката на ястията разкри най-голямата загуба в живота си малко преди да се впусне в друга готварска битка. Тогава Лора участва в конкурса "Мис Бяла Слатина". Красавицата губи своя баща.

Реклама

"Не успях да спечеля, а това се оказа най-черният ден в живота ми. Баща ми катастрофира тежко и почина. Загубих най-близкия си човек. Тогава се заклех, че ще спечеля конкурс и ще представям България пред света. Така през 2019-а станах Мис България Вселена и заминах за световния конкурс. Супер щастлива съм, че влизам в "Мастършеф"! Просто не мога да повярвам! Много се радвам, че и този връх успях да покоря! Поне засега. Чака ме титлата Мастършеф!", споделя Лора.

Красивата миска, която е от Бяла Слатина и често се прибира в родния дом при близките си, изповядва философията, че не бива да забравяме, че ако искаме някой да ни харесва, обича и симпатизира, трябва първо ние самите да го правим за себе си.

"Трябва да се приемем такива, каквито сме, с всичките си положителни и отрицателни качества. Да обичаме себе си е избор, който сами правим. Всеки е роден, за да бъде себе си, и никога не трябва да чувства необходимостта да се извинява за това, защото всеки е невероятен точно такъв, какъвто е. Тайната е да се съсредоточиш върху всички хубави качества, които имаш, и да не изпадаш в самокритичност. Помислете за това и кога за последен път застанахте пред огледалото и казахте: "Обичам се!"?, казва Лора.

В петък и събота по Би Ти Ви ще станат ясни и следващите участници, които ще спечелят бели престилки и ще продължат в същинската надпревара за "Мастършеф на България".

Четете още

Мис България атакува титлата в "Мастършеф"

Мис България атакува титлата в "Мастършеф"

Мис България Вселена Лора Асенова:
Не водя война с никого
Мис България Вселена Лора Асенова:
Не водя война с никого

Мис България Вселена Лора Асенова: Не водя война с никого

Реклама
Реклама
Реклама