Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15575535 www.bgdnes.bg

Без съд за Фараона! Размина му се за кючека "Моя страна, моя България"

Случаят утихна, няма санкция от семейството на Емил Димитров и призовка от съда 

"Нямам призовка за съд. Случаят утихна и нямам обратна информация какво се случва. Поднесох публично своите извинения и се надявам на прошка и разбиране."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" фолкизпълнителят Кристофър Галевски-Фараона. Преди повече от месец изпълнителят от Кнежа заедно със своя оркестър "Джипси Фолк Груп" изпяха кръшен вариант на легендарната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България".

Във видеото към парчето девойки въртят кючеци, а изпълнителят пее следното:

"Колко нощи аз не спах,

колко път извървях в чужбина.

Колко много аз скитах,

колко много преживях,

да се устроя.

За всички от Германия,

Белгия, Холандия,

върнете се в България.

Моя страна, моя Германия,

моя любов, моя България".

Новаторският вариант на текст и музика не се понрави на семейството на легендарния изпълнител и е имало закани за съд, споделя Фараона. Досега те обаче не са намерили реализация.

"Извинявам се на българския народ и семейството на Емил Димитров. Грешно съм разбран, надявам се на прошка, за да спя спокойно. Младо момче съм, всеки има право на грешка и прошка. Обещавам това да не се повтаря, не е била такава целта и умисълът", коментира пред вестника Фараона.

И пояснява: "Реших да направя тази песен, за да може да се вдигнат заплатите на хората, работещи в България. Ако не го бях направил с песен, никой нямаше да го забележи. С най-добри чувства и помисли съм създал парчето. Много хора не могат да разберат смисъла - пея така не защото Германия е моята страна, а защото там си изкарвам парите, а ги харча в България. Другото е по-важно - че е моя любов България".

Кавърът на големия хит предизвика лавина от коментари в социалните мрежи. Последвала и реакция от Фараона.

"Г-н Димитров, светла му памет, никога не е имал против песента му да бъде изпълнявана от всички нации и етноси. Това, че я изпълнявам по мой собствен начин, не е обида към никого, а творение, защото аз съм творец. Германците си имат свой начин на изпяване и композиране и Емил Димитров го е позволил. Това е моят стил музика и не мога да я изпея по друг начин", споделя Кристофър.

Четете още

Рапърът Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на "Моя страна"

Рапърът Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на "Моя страна"

Фараона, който изпя "Моя страна, моя България" в кръшен вариант:  Моля Емил Димитров за прошка!

Фараона, който изпя "Моя страна, моя България" в кръшен вариант: Моля Емил Димитров за прошка!

Реклама
Реклама
Реклама