Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15606568 www.bgdnes.bg

Най-младият участник в "Мастършеф" Иван се прибира вкъщи!

Най-младият участник в кулинарното шоу "Мастършеф" си взе последно сбогом с всички надежди за спечелване на титлата и се прибира вкъщи.

До този неприятен развой на нещата за младия и нахъсан готвач се стигна след като жълтият отбор, в който играеше Иван, загуби и отиде на елиминации. Само капитанът, в случая това беше Валентина, се отърва, тъй като капитаните имат имунитет.

Реклама

На елиминациите Иван въобще не си помогна, все едно играеше срещу себе си. Той поднесе на шефовете доматена иберийска супа, с люта чушка, пилешка крокета и крема сирене с копър и чесън. Задачата имаше три параметри, които трябваше да бъдат изпълнени. Да има хръпкаво, течно и кремообразно в ястието. 

"Течният елемент прилича по-скоро на кремообразен. Това май спъва концепцията ти. Липсва течност, това беше едно от трите изисквания!", бе порязан Иван от шеф Александър Таралежков. 

"Кейла е изключително горчив, доматената супа или каквото и да е това е абсолютно безвкусно, а този крокет от пилешко е напълно излишен. Дори прилича на топка!" Тази критика дойде от шеф Илиан Кустев. 

В крайна сметка имаше много малко колебание дали няма да напусне чичо Митко, както му казват другите участници, но негово ризото с диворастящи гъби, чипс от целина и сладък картоф погали небцата на тримата кулинарни мастъри и го поздравиха.

На елимациите бяха също и Мелят, Петя и Виктор. Техните изискани гурме гозби бяха на топ ниво и шефовете нямаха и капка съмнение и им казаха да се качват на терасата. Петя и Виктор заложиха на сьомга приготвена по различни начини, а Мелят изуми шефовете с веган ястие. Млечен крем с кашу, корички от лимон, запечени зеленчуци и чипс от тях. Семпло, но очевидно много вкусно и добре презентирано и й осигури още няколко дни спокойствие.

Следващата седмица кухнята на "Мастършеф" се превръща в истински кошер. 

Докато в кухнята ще се чува жужене, шеф Таралежков ще се подготвя да изнесе своя мастър клас. Ще има и друга изненада за борещите се за титлата, но не приятна. Какъв стрес тест са им подготвили топ готвачите предстои да разберем.

Четете още

Мастър шефовете Кустев и Сарафов КРАДАТ рецепти и участници

Мастър шефовете Кустев и Сарафов КРАДАТ рецепти и участници

Пишман готвачки се надяждат за престилката на „Мастър шеф“

Пишман готвачки се надяждат за престилката на „Мастър шеф“

Реклама
Реклама
Реклама