Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15756300 www.bgdnes.bg

Окончателно! Денис Теофиков се е самоубил!

Край на разследването за смъртта на младия попфолк певец

След близо 2 години нищене закриват разследването

Окончателно! Денис Теофиков се е самоубил!

Това показва почти двугодишното разследване, което бе водено под надзора на Софийската районна прокуратура. Случаят вече е приключен. Това разбра "България Днес" от свои източници в МВР.

Разследващите най-накрая разбраха защо Теофиков полетя от 7-ия етаж и се озова на тротоара пред сградата, в която живее. Трагедията се случи в малките часове на 24 октомври 2021 година в столичния "Цариградски комплекс".

Реклама

"Разследването окончателно приключи, защото няма никакви данни за убийство или подбудителство. Други подробности не могат да се оповестяват, защото причината за случилото се е изключително лична и много деликатна. Наблюдаващият прокурор не дава да се разгласява нищо по случая." Това каза за "България Днес" Мадлен Шишманова - говорител на Софийската районна прокуратура.

Наш източник разкри малко повече за мистерията около внезапното и неочаквано за никого самоубийство на младия талантлив певец.

"Може само да се каже, че никой не е бутнал Теофиков или е оказал каквото и да е било влияние върху това, че е паднал от 7-ия етаж. Смятаме, че е самоубийство, но винаги остава възможността да е инцидент, да е паднал. Това обаче е малко вероятно. Всичко клони към това, че Теофиков е посегнал на живота си, защото е имал известни проблеми със свои близки преди случилото се. Една от експертизите показва, че е бил спокоен по време на падането, защото в белите му дробове няма следи от кръв, което обикновено се случва при убийство от такъв тип заради уплаха, предшестващ падането. Това само по себе си говори за самоубийство." Това сподели източникът на "България Днес" в редиците на МВР.

Досега се лансираше и друга версия. Според която 6-7 младежи заедно с покойния певец и приятелката му Алекса си спретват шумен купон в апартамента на Теофиков. По неофициална информация на партито има голямо количество наркотици и алкохол, както в самото жилище, така и в кръвта на присъстващите. Интересното е, че в кръвта на Теофиков не са намерени следи от наркотици. Впоследствие в същата сграда беше арестуван и местен дилър, за когото се смята, че редовно е зареждал Теофиков и компания с дрога. Компанията е много бурна, съседи неколкократно подават сигнали заради шума в ранните часове на трагичния ден. Показанията на приятелката на Денис – Алекса, са подложени на съмнение, след като се оказва, че не съответстват с фактите и с истината. Разпитани са и съседи на младия певец, които свидетелстват, че в един момент в апартамента, където са купонясвали младежите, е възникнал скандал. Версията за убийство също издиша бързо, тъй като по тялото на певеца няма следи от удари или бутане или въобще каквато и да било външна намеса.

 Близките смятат, че е посегнал на живота си

Част от близките на Денис признават, че в месеците преди смъртта си певецът е имал паникатаки и е бил депресиран.

Реклама

"В последния ни разговор, 4 дни преди фаталния ден, каза, че има депресия, че не се чувства добре, че му минават някакви мисли през главата, дори мисълта да се самоубие." Това каза малко след гибелта на Теофиков продуцентът му Николай Пашев.

 Десита с песен за покойния изпълнител

"Денис, от днес ще живея някак по-спокойно, че успях да сбъдна една наша обща мечта! Благодаря на всички замесени. Благодаря най-вече на неговите родители за безрезервната подкрепа! В песента ще чуете най-красивите звуци от китари, изсвирени от неговия баща! С тази песен ще кажа: "Благодаря ти, Денис, че беше част от живота ми! Благодаря ти за спомените и за яркия отпечатък, който остави. Вярвам, че някъде там празнуваш нашия дует. За мен е чест, обичам те!", заяви емоционално Десита. Месеци преди песента младата красавица се обясни в любов на Теофиков в социалните мрежи. Те бяха заедно няколко години, преди попфолк певецът да почине, но се разделиха.

"Денис Теофиков беше най-голямата звезда от нашето поколение. Правеше по 20 милиона гледания на песните си! Беше като българския Джъстин Бийбър. Обичам го страшно много, винаги ще е така! Просто пътищата ни се разделиха. Но винаги съм знаела, че ако имам нужда от нещо и му се обадя, той винаги ще е насреща, както и аз за него. Той ми е първата любов. Никога не сме изпадали в публични обяснения. Не сме разнасяли отношенията си по медиите, не сме допуснали външна енергия", изповяда преди време Десислава Димова, както е истинското име на изпълнителката.

Четете още

Бившата на Денис Теофиков: Аз съм змия

Бившата на Денис Теофиков: Аз съм змия

Чалгата страда за Денис Теофиков

Чалгата страда за Денис Теофиков

Реклама
Реклама
Реклама