Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15903910 www.bgdnes.bg

Легендата Камелия Тодорова категорична: Денди не бил убит? Измишльотина!

Ликвидирали са го го заради неговата сексуалност, сигурна съм в това, казва знаменитата певица 

"Денди не бил убит? Това е измишльотина на държаватa! Но такова решение изобщо не ме учудва, не е нещо ново. Подобни развръзки се превърнаха нещо нормално. Кой ли ключов случай е разкрит в последните години?"

Реклама

Така Камелия Тодорова коментира пред "България Днес" неочакваната за мнозина новина, че светският хроникьор Любомир Милчев не е бил жертва на убийство. Това беше обявено преди няколко дни.

На 17 февруари 2022 г. Денди бе намерен с разбита глава и в безпомощно състояние в апартамента си до столичната църква "Св. Георги", в който живеел заедно с Кристофър Кем - млад цигулар от Плевен, който се изявяваше в подлеза на столичния Орлов мост и други места в София.

Светският хроникьор бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в следващите дни бе подложен на животоспасяващи черепно-мозъчни операции. Денди бе поставен в медикаментозна кома, но така и не дойде в съзнание, преди да напусне този свят. А неговият близък приятел Кристофър потъна в нелегалност.

Според аутопсията писателят е бил убит, но за престъплението така и никой не бе задържан. Нещо повече. Говорителят на Окръжна болница в София Антон Луков каза пред "България Днес", че Денди "е бил целенасочено и жестоко бит в главата и че лицето му е смазано". В началото разследващите уточняваха дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но при едно сигурно обстоятелство - травмите му не са причинени от падане.

По неофициална информация тогава се твърдеше, че Милчев е ударен с предмет, защото половината му череп е раздробен. Цялата глава на Денди е в рани и хематоми след приемането му в лечебното заведение.

Близо две години по-късно се оказва, че Милчев е починал от тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция. Относно травмите по тялото на Денди вещите лица и по двете експертизи на трупа му са категорични, че се дължат на падане назад от собствен ръст и изключително тежък удар на главата в земята. Една от причините експертите да смятат, че Любомир Милчев не е убит, е това, че не са установени следи от борба или наранявания от типа "защитни".

Реклама

По този начин доказателства за умишлено умъртвяване на Денди или за причиняване на смъртта му по непредпазливост няма. Софийският градски съд прекрати окончателно наказателното производство за смъртта на Денди и случаят е приключен за държавата.

Това решение не се приема като чиста монета от джаз примата, която познаваше приживе Любомир Милчев.

"Живеем в престъпна държава, която отглежда убийци и после решава, че няма убийство. Всичко потъва и се прикрива, както в случая с Милен Цветков. Затова и не виждам смисъл от гласуване на изборите. Голямата катастрофа на България е това, че предварително са си се избрали политиците и няма да зачитат нашия глас", коментира още пред вестника Камелия Тодорова.

Джаз певицата и ексцентричният светски хроникьор и писател се прочуха с фиктивната сватба, която вдигнаха наужким на сцената на столичен театър. "Театърът в театъра" се разиграл преди близо 17 години. Изпълнителката на "Летят последните таксита" не бе споделяла досега пред медиите за своята "венчавка" с Денди.

"Вдигнахме сватба в театър "4ХС" (сега - "Алма Алтер" към Софийския университет - б.р.), уточнява Камелия. Певицата заедно с актрисата Елена Петрова са сред най-популярните открития на неговия дългогодишен ръководител - режисьора Николай Георгиев.

"Това беше едно артистично шоу. Не мога да кажа, че бяхме близки приятели с Денди. Той беше мой фен", добави известната изпълнителка.

"Тогава работех доста със самия театър. Денди беше сред почитателите на трупата", каза още Камелия Тодорова.

По думите й "тогава се правеха такива събития". "Направихме си за нас веселие и това беше", обобщава джаз дивата.

Изпълнителката на главната роля в култовия филм "Търновската царица" коментира и трагичния край на Денди. "Има ли изобщо трагедия в България, която да е била разкрита?", пита се Камелия.

Тя смята, че нейният покоен "жених" е бил ликвидиран на "расистка основа". "Смъртта му е чист расизъм! Дължи се на неговата сексуалност", допълва Тодорова.

Денди е бил нападан и многократно в миналото, твърди пред "България Днес" и бившата съпруга на убития писател Юлия Минева. Оказва се, че екссъпругата на Денди е пазела през годините много тайни от семейния им живот, някои от които са доста нелицеприятни. По думите й през 2012-а тя буквално е избягала от семейното жилище, оставяйки всичко на съпруга си, след сериозен инцидент.

"Денди далеч не използваше само интелектуална ирония в общуването си с мен", твърди бившата половинка на нестандартния културтрегер.

За вестника тя каза още, че много пъти бившият й мъж е бил с разбит нос и съседи са й казвали, че е бил нападан. А и самият той, поясни Минева, гледал да не остане длъжен. Жената на Денди си спомня, че веднъж, докато двамата се разхождали из София, от джип слезли млади мъже, които се приближили до Милчев и го засипали с обиди.

"Отначало бях много изненадана от тези конфликти с Любо и не можех да дам отпор. Но след това се научих. И въпреки това не можах да свикна с тях до края на семейния ни живот. Един път бях в "Пирогов" в доста тежко състояние. След последния конфликт, при който той ме заключи и ми взе телефона, напуснах дома ни и повече не съм се виждала с Денди", разкрива още Юлия Минева.

Четете още

ОФИЦИАЛНО! Любомир Милчев-Денди не е убит!

ОФИЦИАЛНО! Любомир Милчев-Денди не е убит!

Приключи разследването за смъртта на Денди, вижте какво се случва

Приключи разследването за смъртта на Денди, вижте какво се случва

Реклама