Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15943603 www.bgdnes.bg

Бащата на Бийонсе: Азис е като дъщеря ми!

"Вашата звезда Азис е като моята дъщеря Бийонсе. Той създава нова ера с неговата смелост да се превъплъщава и да обединява всички хора на планетата - не само хората от ЛГБТ, но и различните раси. Именно това направи моята дъщеря с един от първите си концерти."

Това каза д-р Матю Ноулс, бащата на великите изпълнителки Бийонсе и Соланж, който бе у нас като специален гост на международната музикална конференция "SoAlive", която се проведе в София през уикенда. Това бе първото посещение на Балканския полуостров на легендарния продуцент.

Реклама

Татко Ноулс похвали български изпълнители, с които се запознал у нас, както и попфолк краля ни, който в някои от парчетата си във видеата имал дори повече гледания от дъщеря му Бийонсе.

"В тази индустрия трябва да се работи всеки един ден, без почивка. По-лесно е, когато си индивидуален изпълнител, по-трудно, като си в група. Отнема поне 6 години, за да почне нещо да се получава. Споделянето е много важно. Освен това не е хубаво, когато една група е четно число, защото винаги ще има спорове. Ако е нечетно, ще е по-лесно - ще има мнозинство, а то ще печели в споровете", обясни д-р Ноулс собствената си "експертиза", както я нарече.

"Трябва да се изстиска най-доброто от всеки, но това да се случва от "главата на племето" - човекът, който ще отговаря за успехите и неуспехите. Този човек трябва да дърпа, да изпъква и да води групата до върха на планината", обяснява успеха на триото "Дестънис Чайлд".

Да чуят отговорите на визионера на събитието дойдоха много български музиканти, както и актьори - мениджърът на Мария Бакалова - Юлиян Костов, Прея, Коцето Калки и много други.

Сред основните партньори на мащабната конференция бяха Мария Габриел, "Профон", Българска музикална асоциация и "Музикаутор".

Реклама

Ексклузивно!

Щерките ми не се конкурират

Никога не спирам да уча и не се връщам назад

Кой е той

Д-р Матю Ноулс е роден в Алабама, завършва икономика и бизнес администрация в Тенеси. Започва пътя си в бизнеса като продавач на медицинско и офис оборудване. През 1992 г. напуска работата си и създава музикална компания. Именно под нейната шапка се ражда супергрупата "Дестънис Чайлд". В най-популярната женски R&B група за всички времена пее дъщерята на д-р Ноулс - Бийонсе. Кели и Мишел са другата част от триото. По-късно й сестрата на Бийонсе – Соланж, също има своите успехи на сцената. Основен двигател и за двете е баща им - Матю Ноулс. Той е сред най-уважаваните музикални продуценти. Преподава своя опит в Университета в Тексас и Лондонския колеж по креативни медии. Ноулс бе специален гост на конференцията "SoAlive", която бе през уикенда у нас.

- Г-н Ноулс, вие сте един от най-добрите мениджъри в света. Вярвате ли, че това е предопределено за вас, или успехът за вас е резултат от много, много работа?

- За да бъдеш ефективен мениджър, са необходими огромни познания. За щастие, имах възможността да работя 20 години в областта на продажбите и маркетинга в корпоративна Америка и да бъда номер 1 търговски представител в света. Това ми позволи да натрупам огромен опит в продажбите и маркетинга. Но когато реших да стана мениджър, се върнах в училище и взех курсовете, които смятах, че ще ми помогнат за тази работа. Например взех курс по мениджмънт на артисти, участвах и в курсове по продуциране. Но ключовият опит, който получих, е практическият. Това ми позволи да работя с артисти от световна величина, отдадени, страстни и много работещи. Направих избор никога да не спирам да уча.

- Присъствието ви на "SoAlive Music Conference 2023" е причината да посетите България за първи път. Какви са впечатленията ви от музикалната индустрия на Балканите и в каква посока регионът може да разкрие своя потенциал?

- За мен е чест, че бях част от този фестивал. Основите на музиката са едни и същи в цял свят и понякога забравяме това. Със сигурност виждам, че фундаментите се използват от Балканите и растежът е в правилната посока.

- Какви бяха мечтите ви като дете и сбъднаха ли се?

- За щастие, аз съм предприемач от поколение, което винаги е мечтало да е точно това, още от дете. Мога да кажа, че осъществих мечтата си, винаги съм се старал да бъда добър мотиватор, с много страст, както и добър оратор.

- Безплатен обяд няма, казват американците. Каква беше цената, която платихте, за да сте толкова успешен?

- Бях готов да работя неуморно, да следвам своята страст в музикалната индустрия. И днес мога да кажа, че съм горд с дъщерите си - Бийонсе и Соланж. Те промениха пейзажа в тази индустрия. Много съм благодарен за всичко, което ни се случва.

- Ако срещнете вашето 20-годишно "Аз", какво бихте му казали?

- Оооо, подготви се за това, което ти предстои! Действай!

- Как бихте рекламирали двете си дъщери с три думи?

- И Бийонсе, и Соланж са страстни, талантливи и любящи жени.

- Има ли конкуренция между тях, как се справихте с нея, докато те растяха?

- Не е имало конкуренция между тях никога. Може би с децата на тяхната възраст, да. Но те винаги са били най-добрите си приятелки. Продължават да се насърчават взаимно и аз съм много горд от успехите им.

- Като продуцент кое е най-трудното решение, което сте взимали?

- Като мениджър и музикален директор винаги е трудно да се прекрати връзка с даден изпълнител.

- Ако можехте да започнете живота си отначало, какво бихте направили по различен начин?

- Абсолютно нищо. Не гледам в огледалото за обратно виждане, фокусирам се само върху днес и бъдещето.

- Какви уроци могат да научат хората от живота ви?

- Определено съм имал своя дял от успехи и неуспехи. Вярвам, че провалите ми винаги са били възможност за растеж, да не се отказваш. Това е, благодарен съм на съдбата. Иска ми се да съм здрав и да връщам на човечеството всичко, което съм получил.

Четете още

Азис призна: Не носи обувки

Азис призна: Не носи обувки

Азис РАЗКРИ какво му е причинила Галена

Азис РАЗКРИ какво му е причинила Галена

Азис вечеря с бащата на Бийонсе у нас

Азис вечеря с бащата на Бийонсе у нас

Световни дизайнери копират Азис от чалга клип

Световни дизайнери копират Азис от чалга клип

Реклама
Реклама
Реклама