Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16253954 www.bgdnes.bg

Създателите на хита "Песен за БФС" пред "България Днес": Трябва спешен рестарт на футбола ни

Парчето е рап с попфолк мотиви, не търсим популярност, казват творците

"Не мислим нищо за тази личност Борислав Михайлов. Не казваме, че негов двойник участва в клипа, българинът е интелигентен човек и ако вижда него във видеото, това е изцяло лична интерпретация."

Това коментираха пред "България Днес" създателите на хита "Песен за БФС" от Ютуб канала "КаналЪъъ Спорт", като посочват, че всяка прилика с действителни лица е случайна. В клипа участва млад мъж, който е пълно копие на Михайлов и танцува точно като него. Жестовете и мимиките му силно наподобяват тези на президента на футболния ни съюз.

Реклама

Групата приятели, както наричат себе си, не разкриват кой пее в парчето и ще държат в тайна изпълнителя още известно време.

"Песента я направихме още преди няколко месеца, но решихме, че сега е назрял моментът да я пуснем. Не търсим популярност и не очаквахме да има толкова добри резултати в интернет (бел. ред. - само за ден "Песен за БФС" натрупа над 80 хиляди гледания). Определяме стила на парчето като комплексен - рап, който е примесен с попфолк мотиви", обясняват от "КаналЪъъ Спорт".

Музиката и аранжиментът са на Иво Николаев, записът е на Бате Пешо, бек вокал е Донна Златарова, а в клипа участва и красавицата Цвете Лозанова от "Фермата 7". Във видеото се включва и Ивайло Герасимов от риалити предаването по Би Ти Ви, разбираме от информацията под видеото в Ютуб страницата.

В текста на песента може да открием няколко силни фрази, които правят препратка точно към личността на Борислав Михайлов:

"Немците ги бихме и на футбол, и на бира,

сега като се сетя, и перуката вибрира.

Баце Боби оставката симулира,

баце Боби сега ще ви финтира.

Бе фе се, Бе фе се, завинаги в моите ръце.

Как ще ме сваляте? Не ви достигат гласове.

Еликсирът ми се казва Джони,

от Бефесето точа милиони.

Футболът ни нема да проходи,

защото е в окови, защото е при Боби."

"Част от екипа ни са бивши спортисти и виждаме, че футболът ни не е в цветущо състояние. Тук не визирам кой управлява и дали да се подава оставка, а че вървим в негативна насока. Това е спорт, който носеше радост на хората, а сега тази радост я няма. Точно по тази причина е нужно спешно решение. Не вярваме, че спирането на националния отбор и първенството ни е добра идея, тъй като не искаме да се лишим от мачовете за няколко години. Рестартът трябва да бъде направен веднага", коментират още пред вестника творците.

И обещават да продължат да правят нови обществени проекти, като не всичките ще бъдат музикални.

Четете още

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Култово! Всички търсят Боби М. без значение пиян или трезвен

Боби М. изгря в рап парче

Боби М. изгря в рап парче

Реклама
Реклама
Реклама