Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16300437 www.bgdnes.bg

Сашка Васева със 100% здрави очи, ще готви и пее за Коледа

Ново лечение в Германия дава надежда на чалга легендата 

Очите на изпълнителката са напълно здрави, но туморът още я държи в мрак

Очите на Сашка Васева са напълно здрави. Но зрението на чалга легендата не се връща, защото отстраненият тумор е създал пречка между мозъка и очите й.

Това разказа пред "България Днес" Христо Бакърджиев, съпруг на Дупнишката Мадона.

Преди година певицата преживя тежка интервенция заради тумор в мозъка. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да ослепее напълно. Като грижовен и всеотдаен съпруг Христо разказа, че е влагал и продължава да влага всичките си сили, за да помогне на жена си да се чувства възможно най-добре, за да се излекува по-бързо. В момента Васева вижда само силуети и след лекото подобрение в зрението си вече дълго време няма никакъв напредък. Преди по-малко от месец Христо и Сашка се върнаха в България за очен преглед в столична клиника. Консултира я един от водещите в Европа и в света специалисти по очни болести - белгиецът Д-р Карл Клаес.

Реклама

"Оказа се, че очите на Сашка са напълно здрави. Туморът, който отстранихме в Германия, е успял да създаде преграда между мозъка и очите на жена ми. Това е причината Сашка все още да не вижда", сподели пред вестника Бакърджиев.

Мъжът на Дупнишката Мадона разказа, че след прегледа при белгийския офталмолог станало ясно, че с проблема на Васева трябва да се заемат невролози и неврохирурзи.

"Ще продължим лечението на съпругата ми в Германия. Там има много добри доктори и силно вярвам, че все някой ще помогне на Сашка да прогледне. Помня, че миналата година преди новогодишните празници единственото нещо, което си пожелавахме цялото семейство, е да се намери лек и Сашка да вижда отново. Вярвам, че по Коледа стават чудеса и нещо ми подсказва, че съвсем скоро най-съкровеното ни желание ще се сбъдне", разкри Бакърджиев.

Мъжът разказа, че няма търпение да дойдат най-светлите празници, за да се приберат в България и да съберат цялото семейство на празнична трапеза. Сашка да сготви празничните си специалитети и да изпълни любимите си песни. А до тогава си седят вкъщи и се пазят от многото виреещи вируси.

"В Германия има страшно много болни от COVID и всякакви вируси. Ние се стараем да избягваме места, където потенциално може да се заразим с нещо.

"Докато бяхме на прегледи в София, дъщеря ни се разболя, но за 10-ина дни й мина. Притеснявахме се да не е някоя нова мутация на коронавируса, но се оказа обичайна настинка", разказа мъжът на фолклегендата.

Четете още

ИЗНЕНАДА! Сашка Васева се върна да се лекува в България

ИЗНЕНАДА! Сашка Васева се върна да се лекува в България

Сашка Васева с изповед! Още не виждам, само Лили Иванова ме потърси!

Сашка Васева с изповед! Още не виждам, само Лили Иванова ме потърси!

Реклама
Реклама
Реклама