Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16371407 www.bgdnes.bg

Бабата на Маги Джанаварова закъса в снега

Певицата е притеснена, че няма кой да помогне на възрастната й роднина 

"Не знам колко от вас имат баби на село, но моята трети ден няма ток", оплака се певицата Маги Джанаварова, след като трети ден ЕРП Север се бори с пораженията по електропреносната мрежа от идването на зимата у нас. Към момента 98 села са без ток и очакват възстановяване на електрозахранването.

"Аз се оплаквах за едни 12 часа, в които нямахме, защото нямах дори с какво да стопля мляко за Елизабет", сподели младата мама. В момента изпълнителката е доста по-притеснена за възрастните хора по селата, които са без ток и връзка със света.

Реклама

"Те нямат съсед на долния етаж, на когото да почукат за помощ, няма кой да им разрине пътеката пред къщата или да им донесе дърва, защото моята баба е трудно подвижна и не искам да си мисля как се справя в този момент" - казва певицата.

Засегнатите места са останали и без вода, а Джанаварова е потресена, че никой не разрешава проблема.

"Защо са им вода и ток на тези хора? Те са възрастни и нямат нужда от такъв лукс... Що да не си почиват събота и неделя, нали си имат кюмбета, нищо им няма", изрази със сарказъм възмущението си певицата.

В над 700 населени места в Североизточна България захранването е възстановено, но отстраняването на авариите в участъците с труден достъп все още е усложнено.

"Не знам докога баба ще има батерия на телефона, че да мога да я чувам, не знам и дали изобщо някой им обръща внимание", изрази притеснението си Маги.

Близо 27 хил. домакинства в цялата страна остават все още без ток след тежкия снеговалеж през уикенда, а само в София-област около 5000 абонати са все още на тъмно. Проблеми с парното има и в центъра на София, както и в някои южни квартали на столицата.

Четете още

Маги Джанаварова ЗАРЯЗА вегетарианството заради бебето

Маги Джанаварова ЗАРЯЗА вегетарианството заради бебето

Маги Джанаварова: Не ми достига кърмата, лоша майка съм

Маги Джанаварова: Не ми достига кърмата, лоша майка съм

Реклама
Реклама
Реклама