Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16415945 www.bgdnes.bg

Нютон СПЪНА Маргарита за 5 бона в "Стани богат"

Германският изобретател, разработчик на двигатели и автомобилен инженер, Карл Бенц, създател на марката "Марцедес" едва не препъна за 3-те хиляди лева пенсионерката Маргарита Джонгова от София в предаването "Стани богат".

Симпатичната жена не успя да отговори на въпроса: Кой е създателят на бензиновият двигател? А - Карл Бенц. Б - Хенри Форд. В. Фердинанд Порше. Г.- Готлиб Даймлер и поиска помощ от жокер. Благодарение на него, Маргито успя да задържи сумата.

Реклама

Преди това другият й жокер от публиката, успя отново да й помогне с отговор на въпроса: Кои са най-дълголетните бозайници в света? А - Индийските слонове. Б - Белите мечки. В - Гренландските китове и Д - хората. Верният отговор бе гренландските китове, които живеят 200 години, уточни водещият Михаил Билалов.

След като успя да отговори на тези въпроси благодарение на жокери, Джонгова се препъна на въпроса за 5 000 лева, а той беше свързан с Нютон и награда, която печели заради дейността си срещу фалшифицирането на пари. Той участва в голямата подмяна на монетите във Великобритания, в хода на която се установява, че 20% от монетите в обращение са фалшифицирани. Нютон отделя сериозно внимание върху постигането на постоянство по отношение на размера и теглото на монетите и върху изготвянето на по-сложен дизайн, който да бъде по-труден за пресъздаване от фалшификаторите и с това печели награда от кралския монетен двор. Джонгова предположи, че Нютон е получил приза, заради борбата му с астролозите и врачките.

Четете още

Стоматоложка изби рибата в "Стани богат"

Стоматоложка изби рибата в "Стани богат"

Писателката Стефанка удари 10 бона в "Стани богат", дава ги за книга

Писателката Стефанка удари 10 бона в "Стани богат", дава ги за книга

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама