Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16671527 www.bgdnes.bg

2023 - годината на "хищната хиена" Петра

2023 г. мина под знака на Петра. Чалга ветеранката чукна 60 лазарника с грандиозен купон в култов клуб в родното си Хасково през ноември. Няколко месеца преди това тя разкри пред Мон Дьо как навремето се прибирала от участия с по 300 бона в пазвата. Още в началото на 2023-а пък изпълнителката на мега ретро хита "Хищна хиена" обяви, че е майстор и на четката. Цената на една нейна картина не пада под 200 лв.

Малко преди юбилея си една от пионерките на поп фолка у нас бе поздравена от бившия си съпруг - актьора от Хасковския театър Стефан Цирков, със спомена как е пяла на уше на самия Бил Клинтън. А бившият US-президент дори бил влюбен в другия й супер хит - "Пурата кубинска", също по текст на Цирков.

Реклама

"Когато Клинтън пристигна в България, ми се обадиха от службите, че той искал да чуе Петра на живо. В София, във вече несъществуващия хотел "Севастопол", имаше едно популярно по онова време заведение и се срещнахме там", разказа бившият на певицата. Самият актьор участва в клипа към песента заедно със свои колеги от театъра и цялата група "държи исо" с рефрена на русата фолкаджийка.

"Бил Клинтън беше с Петър Стоянов. Усмихна се, ръкува се с нас. Тогава аз водех предизборната кампания на Петър Стоянов", не може да забрави фамозното рандеву Стефан Цирков. По реакцията на държавния глава на САЩ той разбира, че песента, в която намеците за неговата афера със стажантката в Белия дом Моника Люински са съвсем прозрачни, му е допаднала много. Освен Бил Клинтън почитател на Петра се оказал и Иван Костов. Театралът разкрива още, че другият популярен герой политик, на когото тандемът му с Петра посвети емблематичното парче "Командира на вагона" - Иван Костов, "много харесва песента", чувал е от свои колеги екссъпругът на чалгаджийката.

На чутовния купон за двойния си юбилей - 60 години в живота и 40 години на сцената, ръкопляскаха от първия ред на рожденичката и вдигаха тостове за нейно здраве бившите учителки на президента Румен Радев и Асен Василев. Двете възрастни дами разказаха, че някогашната даскалица Петра "пеела много хубаво руски песни", защото учила навремето в бившия СССР, където родителите й били на работа.

Сгорещена от градуса на купона, друга чалга звезда от времето на златните му години - наборката на Петра Екстра Нина, дори преплете бедра с колежката си Силвия и двете си размениха страстна френска целувка в чест на юбилярката.

Четете още

Петра вдигна мегакупон с ретро легендите, учителките на Румен Радев и Асен Василев гледат от първия ред

Петра вдигна мегакупон с ретро легендите, учителките на Румен Радев и Асен Василев гледат от първия ред

Бил Клинтън влюбен в парчето на Петра "Пурата кубинска"

Бил Клинтън влюбен в парчето на Петра "Пурата кубинска"

Хищната хиена на чалгата Петра: Жоро Илиев ми даде 300 бона бакшиш!

Хищната хиена на чалгата Петра: Жоро Илиев ми даде 300 бона бакшиш!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама