Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16716834 www.bgdnes.bg

Мамалев: Сервирах на Парцалев и на Стоянка Мутафова

"В една от първите ми роли бях келнер. Тогава сервирах на Георги Парцалев и на Стоянка Мутафова. Самата Мутафова ме предложи за ролята, защото имаше болен актьор и някой трябваше да го замести." Това разкри талантливият актьор Георги Мамалев във "Вечерното шоу" с Георги Любенов по БНТ.

"Стоянка Мутафова лично ме предложи за роля, когато бях на 19 години. Един от актьорите отсъстваше и някой трябваше да го замести. Тогава Мутафова каза "защо просто не вземем един студент, скоро го гледах да играе в една постановка. Ама как се казваше Георги Манолев или Мамалев." Така и получих ролята си на келнер и във филма сервирах на Мутафова и великия Георги Парцалев. Тогава бях толкова млад и въобще не подозирах, че има каквато и да е била възможност да съм на една сцена, зад една камера, с хора от този калибър. Но ето, че се случи. Бях късметлия и то голям", спомня си Мамалев младините си и старта на кариерата си. 

Реклама

Родният комедиен актьор не пропусна да спомене и името на Тодор Колев.

"Благодарение на Тодор Колев се озовах в забавния шоубизнес. Именно той ме вкара в него. Но днес вече живеем в различен свят. Сега системата е друга. Тогава всичко беше структурирано и беше по-ясно. Имаше и очертани правила, било то за добро или за лошо. Сега не е така. Младите в момента трябва да имат много късмет, а и трябва да им вдигнат паричките, защото го заслужават", смята Мамалев.

Актьорът си припомни и една от най-култовите си роли, а именно тази във филма "Оркестър без име".

"Това е любим на хората филм, защото знаят реплики от него и ги повтарят в ежедневието си. Бяха великолепни времена, учих се от най-добрите и съм им благодарен на всички.  На Парцалев, Колев, Коцев, Калоянчев, Мутафова, Лолова. Тогава имаше велики имена - велики актьори, режисьори и сценаристи. Сега също има, но не се оценяват като навремето", казва леко с тъга в гласа Мамалев.

Четете още

Мамалев КАЗА с какво трябва да се ЗАМЕНИ МОЧА

Мамалев КАЗА с какво трябва да се ЗАМЕНИ МОЧА

Георги Мамалев и Латинка Петрова зоват: Оставете лятното часово време!

Георги Мамалев и Латинка Петрова зоват: Оставете лятното часово време!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама