Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17233250 www.bgdnes.bg

Дони: Вдъхновявам се от "Куин" и Махатма Ганди

Добрин Векилов - Дони описа мирогледа си като "отхвърляне на всичко негативно" в студиото на "Денят започва" по БНТ. Поп звездата залага само на положителните чувства и действия. В професията и живота е воден от максимите на Махатма Ганди. От индийския политически и духовен "гуру" се е учил да върви неотклонно по пътя си, защото дори в началото да го игнорират и да му се смеят, в един момент ще започнат да се съобразяват с него.

Певецът с уникалния фалцет сдподеля още, че се е учил от "Бийтълс" и "Куин". Първата му среща с Фреди Меркюри и легендарната британска поп група е още в ранните му тийнейджърски години. "Бяхме на един купон. Домакинята попита каква музика да пусне. Поискаха "Куин" и така за първи път ги чух. Слушахме в захлас. Те ме впечатляват не само с мащаба си, но и с това, че всичко при тях е смислено", каза още Дони.

Реклама

Тази първа среща го вдъхновява и за създаването на мюзикъла "Една нощ в операта" по музика на "Куин", в която освен него участват солисти от Пловдивската опера и известни наши поп- и рок музиканти. 

"Но аз, независимо от големите образци, които съм имал като пример за подражание, се стремя да се еманципирам. Да бъда себе си, да съм нещо различно от тях и, мисля, го постигнах", смята изпълнителят на "Уморени криле".

Той посочва, че подобен подход прилага и към 13-годишната си дъщеря. "Тя се стреми да се еманципира вече. Трябва да даваме на всички това право. Колкото и велики да са учителите ни, дори и те трябва да ни я разрешат. Да кажат: "Минете по нашите рамене и вървете напред", убеден е бившият дуетен партньор на Момчил Колев.

За себе си Дони признава, че не се срамува да се учи от по-младите колеги. "Уча се от Венко Поромански. Гениален китарист! Славчо Николов е по-малък от мен с осем дни, но се уча и от него", добавя изпълнителят на "Ближи си сладоледа".

Четете още

Нети остана без Дони! Щъка сама из Манчестър

Нети остана без Дони! Щъка сама из Манчестър

Дони и Нети разпалват любовта в студа

Дони и Нети разпалват любовта в студа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама