Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17248129 www.bgdnes.bg

Багер събаря къщата на Любен Чаталов

Вложихме с баща ми много труд и средства в нея, а я разрушиха, каза култовият актьор

"Построихме навремето с баща ми къща в квартал "Овча купел". Само за изливането на плочата, известно е колко е трудно, отидоха хонорарите ми от шест филма. Но тогавашните власти взеха, че я събориха."

Реклама

За тази своя дълго спотаявана от широката публика мъка разказа Любен Чаталов. Култовият актьор добави, че в онези години нямало какво да се направи, ако държавата е решила да строи. "Имаше и от едната страна на къщата празно място, и от другата, но те минаха през нея", гневи се и досега героят от десетки ленти, влезли в златния фонд на новото БГ кино.

Гледката на газещите построения с толкова труд дом багери оставя завинаги отпечатък върху Чаталов. Може би затова той години наред не променя мнението си за София. "Тя е като кална локва. И имам чувството, че ще ми се изплюе в лицето", не крие омерзението си от нравите в големия град именитият актьор.

Любо не разкрива и защо е спуснал кепенците на заведенията си във Варвара и зад столичната баня "Мадара". В кръчмата отсядаха на почерпка и сладки приказки най-добрите приятели на Чаталов в гилдията начело с покойния секссимвол на родното седмо изкуство от 80-те години - Иван Иванов. Дали заведението "просто" фалира, или зад затварянето му стои и някаква друга причина, за която актьорът е толкова сърдит на столицата, над 10 години остава мистерия за хората, които не са в близкото му обкръжение. Звездата от "Лавина" само веднъж повдигна малко завесата над своето останало в миналото ресторантьорство, пак пред "България Днес".

"Имах тези заведения в годините, в които българският актьор не можеше да работи като такъв. Дори такси съм карал в този период, тенджери съм продавал и какво ли не. Животът е шарен, но за мен е забавен. Все пак не съм роден потомствен кръчмар, че да имам после носталгия по изоставена кръчма. Просто е било период в живота ми, който съм го надживял отдавна", довери Чаталов.

От няколко години обаче се смята, че големият актьор е намерил щастието в Мирково, близо до Пирдоп. Любо Чаталов обожава родното село на майка си, където е прекарвал всяка ваканция от дете. Сега в ремонтираната къща шета, твори и се грижи за непрекъснатия поток от гости поетесата Камелия Кондова, последната съпруга на Чаталов.

Въпреки супер ангажираността си покрай купона за своето ЧРД, за който от сутринта наприиждали десетки близки и приятели, половинката на актьора коментира историята с разрушената къща. "Да, чувала съм за тази къща. Но това се е случило отдавна, още при комунизма. Наистина са я съборили. Но мъжът ми е бил овъзмезден с апартамент наблизо. Сега нямам време да разказвам какво се е случило после с апартамента, дали са го продали, а и това не е толкова важно", каза за вестника Камелия Кондова.

Скоро тя и известният й съпруг стават партньори в голям тв проект, който вече бил на финалната права и поглъщал почти цялото им време и енергия.

Четете още

Любен Чаталов: София е кална локва, изплю ми се в лицето

Любен Чаталов: София е кална локва, изплю ми се в лицето

Актьорът Любен Чаталов: Живея като в щастливо детство

Актьорът Любен Чаталов: Живея като в щастливо детство

Реклама
Реклама
Реклама