Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17319519 www.bgdnes.bg

Жана Бергендорф крещяла в несвяст: Ще умра като Ейми Уайнхаус!

5 години затвор грозят певицата, може да влезе зад решетките

Жана Бергендорф може да лежи в затвора до 5 години заради вандалските си прояви в апартамента на своя приятел. Това показа справка на "България Днес" в Наказателния кодекс.

Певицата бе задържана в полицията преди ден.

38-годишната изпълнителка отишла с приятел на гости в столичния квартал "Овча купел". Около 4 часа сутринта двамата започнали да буйстват и да чупят мебелите в чуждия дом. Домакинът подал сигнал, а полицаи посетили адреса и задържали Жана и приятеля й. Образувано е бързо производство за хулиганство.

Реклама

"Ти знаеш ли коя съм? Аз съм Ейми Уайнхаус, тя е в мен и ще свърша като нея!", крещяла в несвяст Жана. Спътникът на Бергендорф е бил човек, който също като нея си падал по опиатите, а двамата често се мотаели в клубовете, в които тя пее "за жълти стотинки", твърдят близките й.

"Жана влиза в специализирани заведения, където я детоксикират, и като излезе, се започва пак същата история. Едва ли ще се откаже, невъзможно й е", споделят хора от обкръжението й.

Певицата има съдебна история. През 2016 г. Жана беше обвинена за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества. "Наркотиците станаха за мен повече от приятели. Намирах отдушник. Когато ги взимам, всички ме обичат, и аз тях. Нещо, което не срещнах в живота си", твърди изпълнителката на "Самурай" преди две години.

В гафа си с катастрофата и наркотици Жана се размина само с административна глоба, което е цяло чудо. Този път обаче Бергендорф може да потърка наровете в затвора в Сливен до 5 години. Тук е важно да се подчертае, че присъдата й, ако, разбира се, има такава, ще бъде определена на базата на материалните щети, които е нанесла. Ако се окажа, че Жана е потрошила ценни и скъпи предмети, то това не би било хич добре за нея и я грозят до 5 години решетки. В противен случай, ако щетите са маловажни, тя ще бъде съдена по по-лекия член от Наказателния кодекс, който гласи, че в маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или глоба от сто до триста лева за този, който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ.

По принцип старото провинение би следвало да бъде взето предвид от съдиите, но не и в този случай. Тъй като Бергендорф има само административно наказание, районните магистрати в столицата няма да вземат предвид това, че е катастрофирала надрусана и с наркотици в себе си. Това не означава обаче, че няма да я пратят поне за няколко месеца зад решетките този път.

В момента Жана няма сериозен приятел, а синът й Леон е на грижите на съпруга й Стефан. Момчето вече е на 18 години. Роден в Дания, Леон живее там до 4-годишна възраст с баща си, защото малко след появата му на бял свят родителите му се развеждат. Първите думи Леон изрича пред баща си и баба си на английски и датски. Младежът често идваше в България, но с днешна дата Жана е сама. Според близките й отдавна се отказала да се бори за себе си.

Реклама

"Моят живот няма особен смисъл. Господ ми е дал глас, но дали ще оцелея сама, не знам. Вярно е, че съм преживяла насилие. Мама ме заряза в сиропиталище шест години. Бях малтретирана от дете, а любовниците на майка ми ме шамареха ежедневно", призна ни певицата в интервю.

"Майка ми Анета предпочиташе мъжете си пред мен. Те ме смазваха от бой, а най-лошото е, че и тя го правеше. Ето защо живях шест години в пансион и не се срамувам от това. Помагаше ми с пари, сякаш мислейки, че парите са достатъчно нещо. Аз търсех майчината ласка, това ми липсваше. За нея беше важно да изкарва пари. Аз съм като нея, аз съм свободна", сподели Жана.

Въпреки тежкото детство Бергендорф е категорична, че е простила на родителката си и дори й е благодарна.

"Нямаме право да съдим родителите си за техните избори. Мен не ми пука, аз съм научила адски много и съм благодарна за това, което съм видяла" - отсече Жана. Освен като малка над певицата психически и физически е издевателствал и последният й мъж, с когото имаха не една и две драми, свързани с наркотици и побоища от ревност.

Между живота и смъртта

Няколко пъти Жана се чувствала като "между живота и смъртта". "Първият път беше, когато ме излъгаха, че съм болна от рак. Тогава тръгнах по лекари, защото станах 110 килограма, за да търся причината за лошото ми състояние. Докторите заключиха, че имам проблеми с щитовидната жлеза, и ме посъветваха да я отстраня. Аз обаче не го направих", обясни ни Жана.

Вторият път, когато едва оживява, е малко преди участието й във "ВИП брадър". "Спаси ме интуицията от зверска катастрофа. Тръгнах с приятели. На 380-ия километър от магистралата към Бургас ни блъсна ТИР", разказва Жана. Колата се преобръща четири пъти, а от удара бронята й увисва на крайпътно дърво. Шофьорът на камиона изчезва на секундата, без дори да погледне бъркотията, която оставя зад гърба си. Адреналинът на Жана е толкова силен, че тя успява да извади близките си от колата и да ги натовари на линейка. Стояла два часа в болницата и отсякла: "Не мога да чакам повече, аз имам участие". Била сред специалните гости на концерт в помощ на детенце с аутизъм. "Избърсах си маслото от краката и ръцете, сложих си роклята, Маги Джанаварова ми даде да си сложа едно червило и си изпях песните. Когато ми дадоха да гушна това детенце, аз ревнах, беше ми за капак на фона на всичко, което бях преживяла този ден. Още повече че аз самата съм майка на дете, което е имало проблем, и знам за каква борба и вяра става дума", просълзява се Жана.

Англичанката си отива заради дрога и пиячка

Ейми Уайнхаус е британска певица и авторка на песни. Става свръхпопулярна със специфичния си стил на пеене, съчетаващ джаз, соул, фънк, рок, блус и R&B.

През годините има много сериозни проблеми с наркотиците и алкохола. Страда от булимия от ранна възраст. На 23 юли 2011 г. Ейми е открита мъртва в апартамента си в Лондон. След аутопсията не са дадени причини за смъртта. На 23 август 2011 г. излизат резултатите от направените токсикологични тестове. Според тях в кръвта на певицата няма следи от наркотици, а от алкохол. Бащата на Ейми - Мич Уайнхаус, откровено споделя, че дъщеря му все още е имала проблеми с алкохола и не е успявала да контролира страстта си към него след няколкоседмично въздържание.

Четете още

АРЕСТУВАХА певицата Жана Бергендорф

АРЕСТУВАХА певицата Жана Бергендорф

Жана Бергендорф вече в топформа

Жана Бергендорф вече в топформа

Жана Бергендорф: Наркотиците за мен станаха повече от приятели

Жана Бергендорф: Наркотиците за мен станаха повече от приятели

Талантливата Жана Бергендорф: Спрях с дрогата!

Талантливата Жана Бергендорф: Спрях с дрогата!

Реклама
Реклама
Реклама