Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17354206 www.bgdnes.bg

Мира Добрева: Имам болни от алкохолизъм хора в семейството ми

"В моето семейство имам болни от алкохолизъм хора и ми се е налагало много пъти да бъда до тях. Те са едни страдалци, които често имат нужда от нашата подкрепа. Мислех си, че познавам тази болест, но се оказа, че нищо не знам за нея. И когато започнах моето проучване - разбрах, че това е болест, която има нужда от обяснение".

Това признание направи Мира Добрева в ефира на "България Он Ер". То дойде в контекста на новата книга на журналистката "Светулки зад решетките" - роман за болките, раните, белезите, които зависимостите оставят. В същото време книгата е и спасение, но и едно голямо предупреждение, че зависимостите могат да отблъскват, но могат и да събират.

Реклама

"Покълна като идея, която аз опитах да убия и да я унищожа, за да не се развие, защото смятах, че никой няма нужда от това откровение за живота на алкохоличките, защото в книгата става дума за две жени. Те са главните герои, разбира се, има и мъжки персонажи. Махах, добавях страници, страх ме беше да не изчезне лаптопът ми, което е странно състояние на духа, защото всичко вече се съхранява в "облаци", каза авторът на книгата в студиото на "България сутрин".

Първоначално книгата е била от 600 страници. Редактор на романа е Владимир Зарев.

"Той е мой от много идол от много време. Имам всяка една негова книга - и старото, и новото издание. Дори вече имам негови неиздавани книги от по-младежките му години. Познавам в дълбочина неговото творчество", сподели Добрева.

Тя призна, че първото име на романа е било "Светулките".

"Тогава Владимир Зарев ми звънна и ми каза: "Мира, това е нещо изключително, аз съм смаян от начина, по който сте описали историите, но имам едно предложение за вас - нека романът се казва "Предупреждението". Тогава му казах, че това не е научна литература, която да дава акъли как да се справим с алкохолизма. Казах му, че държа на името и той добави "Зад решетките", разказа още авторът на книгата.

Четете още

ОГНЕН ЕЛИКСИР! Мира Добрева се възстановила с ракийка

ОГНЕН ЕЛИКСИР! Мира Добрева се възстановила с ракийка

Комата променила Мира Добрева

Комата променила Мира Добрева

Мира Добрева с преход в памет на Боян Петров (Видео)

Мира Добрева с преход в памет на Боян Петров (Видео)

Изповедта на Мира Добрева: Не помня нищо от комата, виждах ангели!

Изповедта на Мира Добрева: Не помня нищо от комата, виждах ангели!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама