Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17453256 www.bgdnes.bg

82-годишният Хисарски поп: Млади мацки ме свалят!

Още хващам окото, за любовта възраст няма, казва легендата на българската музика 

"Млади мацки постоянно ме свалят! Идват да си говорят с мен и само искат да се снимаме. Така е, още хващам окото, а и според мен за любовта няма възраст."

Реклама

Това разкри с усмивка пред "България Днес" 82-годишният певец Димитър Андонов, познат в цяла България и на Балканите като Хисарския поп.

Въпреки напредналата възраст музикалната легенда води активен начин на живот - всяка седмица има по няколко участия, а в заведенията често е заобиколен от жени.

"Хората ми се радват, защото обръщам внимание на всеки. Никога не отказвам да поздравя, да попея на уше или да застана за снимка. Затова и от цяла България идват в Хисаря, за да ме видят на живо", сподели още изпълнителят на вселенския хит "Дай си сърцето".

Хисарския поп е оставил в миналото здравословните проблеми - след операциите за поставяне на коленни стави е като прероден.

"Преди години имах участие във Варна и спах едно малко хотелче. До стълбите нямаше парапет и се наложи с лазене да се кача - толкова много ме боляха краката. Но сега вече е друго - нито бастун, нито патерици използвам. Знам, че няма да стана пак на 30 години, но поне си ходя нормално и затова не мога да се оплача", каза още пред вестника Андонов, който се похвали, че си купил и нов акордеон, с който прави още по-хубави песни.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. В наши дни в репертоара си има хиляди песни и сам казва, че може да пее в продължение на денонощие, без да повтори нито една песен.

Четете още

Хисарския поп изкарва много пари, купува жълтици

Хисарския поп изкарва много пари, купува жълтици

Хисарския поп – кандидат за кмет
Хисарския поп – кандидат за кмет

Хисарския поп – кандидат за кмет

Реклама
Реклама
Реклама