Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17590540 www.bgdnes.bg

"Ергенът" и "Хелс китчън" в Сатирата

Теди Москов към Калоянчев: Тази награда е от твоя баща към моята майка

Кюстендилската мома от "Ергенът", блестящо изиграна от Стефания Кочева, както и Гатьо от "Хелс китчън", въплътен от Сотир Мелев, бяха гвоздеят на изключителния спектакъл за 67-ата годишнина на Сатиричния театър вчера.

Публиката от сърце се смя на пияната ергенка, известна с репликата "Че те заапа", и Гатьо, който изхейти цялата политическа общност на диалект и с характерната му емоционалност.

Реклама

Спектакълът, който охарактеризира цялата телевизионна и медийна общност, се състоя под мотото: "Кой не знае", а водещи бяха Сашка Сърчаджиева и Калин Сърменов в ролята на Чашко Кадиев.

В двоен образ влезе Красимир Куцупаров, който изигра ДренГа - Николай Денков и Мария Габриел - едната половина на тялото и лицето му приличаше на единия, а другата на другия. И докато публиката се заливаше от смях, други политически лица направо я разплакаха - в образа на Лена Бориславова влезе Стела Ганчева, а Добрина Гецова стана Ко(у)рнелия Нинова.

През цялото време между песните от трупата и раздаването на наградите - Теодор Елмазов бе "живата" реклама, като изигра блестящо Христо Стоичков.

В спектакъла блеснаха още и образите на рапъра Дриско, Вулери Божинов, Влаго Джизъса и много други.

Още в самото начало на събитието драматургът Богдана Костуркова раздаде на всички участници в "смешната трупа" значки с лицето на Кукерикона.

Реклама

Иначе спектакълът "Монолози за вагината" от Ева Енслър получи две награди "Златен кукерикон" - в категория "Женска роля" - за изпълнението на Светлана Бонин, както и за режисурата на Стоян Радев.

За мъжка роля призът отиде при Калин Врачански - за ролите на Бепо и Тито Мерели в постановката "Комедия за тенори" от Кен Лудвиг в благоевградския театър "Н. Й. Вапцаров". Режисьор е Асен Блатечки. За най-добър спектакъл бе обявен "Онзи, другият Ню Йорк" - авторско представление на Ванина Кондова.

В категория "Млада надежда" победител стана Пепа Николова - за ролята на Елена в "Летните оси ни хапят даже през ноември" от Иван Вирипаев, режисьор Павло Гатилов в ДТ "А. Будевска", Бургас, а режисьорът Теди Москов получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев.

"Този приз е от твоя баща към моята майка - Рада Москова. Щастлив съм, благодаря", каза Москов.

Георги Калоянчев и Рада Москова са работили дълги години заедно, уточни по-късно Стефан Москов, наричан от всички Теди.

Реклама
Реклама
Реклама