Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17632872 www.bgdnes.bg

Хитовете на Стефан Диомов звучат в първия български мюзикъл "Здравей, как си приятелю"

Най-големите шлагери на хитмейкъра Стефан Диомов звучат в първия българския мюзикъл "Здравей, как си приятелю", чиято премиера е на 19 април на сцената на Музикалния театър.

Режисьор на песенното шоу е Камен Воденичаров, а зад проекта застава като главен продуцент Музикалният театър, чийто директор Еделина Кънева също има роля в спектакъла. 

Реклама

В студиото на "Денят започва" по БНТ Камен Во "издаде" в аванс сюжета на мюзикъла. Автор на сценария е драматургът Юрий Дачев, който е дългогодишен приятел и "набор" на бившия кукувец и също като него е израснал с песните на "Тониките". 

"Сюжетът се върти около неочакваната среща на два випуска на една и съща гимназия в Морската градина на град, който всеки ще се досети кой е. Едните са се събрали на 30-годишнината от завършването, а другите - за абитуриентския си бал", разказа Воденичаров.

Стефан Диомов подчерта, че това е празник за него - да види как песните му стоплят сърцата на няколко поколения българи, правят ги по-добри и по-усмихнати. Маестрото обаче не спести и драмите, разиграли се по време на репетициите, кое парче да отпадне и кое да остане.

"От 25 песни останаха 23. И на мен ми беше много трудно да предпочета едно от "децата си" пред друго", сподели бургаският композитор. 

По думите на "бащата" на "Тоника" "загубата на Ваня Костова беше много тежка за всички нас. Но животът продължава в името на музиката, с която Ваня беше толкова свързана", каза още Диомов. 

Четете още

Стефан Диомов СБЪДНА мечтата на живота си

Стефан Диомов СБЪДНА мечтата на живота си

Диомов подлудява с нови песни Бургас

Диомов подлудява с нови песни Бургас

Реклама
Реклама
Реклама