Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17782666 www.bgdnes.bg

Панайот ще пее "Хубава жена" на финала на "Капките"

Не казва какви за били отношенията му с Лили Иванова като млади

"Имам специална идея за финала на "Капките", която е подарък за всички жени, защото жената носи нещо магично в себе си! Нещо божествено, дадено й по природа от Бога, и за мен ще е много приятно да изпея за всички българки песента "Хубава жена" от едноименния филм, а докато съм на сцената, ще изпращам на дамите в залата и на тези пред екраните много целувки." Това издаде певецът Панайот Панайотов за "България Днес". 73-годишният изпълнител обаче не пропусна да подсигури спокойствието на съпругата си Емилия и закачливо се застрахова: "Въпреки че аз съм на години и на мен отдавна вече ми е минало времето за такива неща".

Запитан как ще коментира плъзналите слухове за близост в ергенските му години с примата на българската естрада Лили Иванова по време на турне в някогашния СССР (днес Русия) през 1980 г., Панайотов каза: "Бях на турне, и Лили беше там, но това са много лични неща, които нямам навика с никого да споделям, камо ли пък с вестник".

Реклама

По това време изпълнителката на песента "Детелини" е омъжена за покойния вече, но неверен на младини български музикант и композитор Асен Гаргов. Според очевидци Гаргата не пропускал да се възползва от всеки удобен момент за забежки. На турнето в СССР забърсал една беквокалистка от групата. За да не остане на сухо, след като разбрала за изневярата, Лили на всеослушание пред колегите в типичния й стил рекла: "Аз пък изневерих на Гаргата с по-младия от него Панайот Панайотов. Той е много талантлив, надарен във всяко отношение".

По това време Панайот Панайотов е сензация в българската естрада. Младият талант тъкмо е спечелил "Златният Орфей" в международния раздел за певци. Изпълнението на шлагерите "Момчето, което говори с морето" и "Искаш огън да ти дам" го правят любимец на публиката.

В книгата си "Истина" естрадната легенда не описва забежката си с Панайот.

Четете още

Панайот Панайотов": "Капките" не струват 5 пари без Рачков и Геро

Панайот Панайотов": "Капките" не струват 5 пари без Рачков и Геро

Панайот Панайотов го е страх от Хилда Казасян

Панайот Панайотов го е страх от Хилда Казасян

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама