Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17789880 www.bgdnes.bg

Петра стана първата транссексуална астроложка

  • Родената като Петър в ново амплоа 
  • 26-годишното момиче, родено като момче, е влюбено до уши 

Доли ЛУКАНОВА

Първата транссексуална астроложка в България стана Петра! 26-годишното момиче, родено като момче, завърши тригодишен курс само за осем месеца. Последните седмици Христова заляга над учебниците и успява да подготви дипломната си работа за отрицателно време.

Реклама

"Не мога да повярвам. Много съм щастлива! В едната лекция пишеше, че хора, които в предишни животи са се занимавали с астрология, им върви леко. Само си припомнят материала. Аз си четях лекциите като детска книжка", споделя пред "България Днес" транссексуалната.

Горнооряховчанката с интерес смята рождени дати и изготвя натални карти, прогнозира бъдещето и изследва разположението и движението на небесните тела.

"След като завърших курса, се надявам последната професия да стане първа", крои планове за бъдещето Петра.

Христова притежава бакалавърска степен по приложна лингвистика с английски и корейски език, магистратура по английска филология, беше приета в Медицинския университет във Велико Търново и за малко да стане акушерка. Освен това има и изкаран сертификат за турски език, който вече говори свободно.

"От дете залягам над учебниците. Обичам да се развивам и да уча нови неща", допълва горнооряховчанката, която има зад гърба си и две издадени авторски книги.

Както сме ви разказвали в предишни броеве, Петра се превърна в първата транссексуална българка, успяла да осъди България в Страсбург за отказа от смяна на пола й по документи. Петра е и първата извървяла целия биологичен цикъл на трансформацията от мъж към жена, след като гръцки лекари премахват мъжките й полови органи и й поставят гърди. От 2018 г. Петра води битка за смяна на пола си, но в личната й карта още е вписана като Петър Христов. Миналия месец транссексуалната влезе за поредна битка в съдебната зала и сега трепетно чака решението на великотърновския съд.

"Чакам да мине делото. Все още се бавят. Нищо от никъде не се чува. На тръни съм. Писна ми", ядосва се трансджендърът.

Четете още

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Реклама