Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17852923 www.bgdnes.bg

Саня Борисова засне българския "Сексът и градът"

Куп знаменитости на премиерата

Веселин Калановски направи тризнаци на Елеонора Иванова

6 зали, пълни до дупка, които не успяха да поберат придошлите ВИП гости. Така започна премиерата на дебютната лента на актрисата Саня Борисова "Никога не е просто секс", която се състоя завчера в София. Сле това дошлите изгледаха на един дъх и с много смях филма, продуциран от младата моделка Никол Предьова и Саня Борисова, седнали на стълбите.

Сътворяването на лентата е отнело година и половина от написването на сценария до премиерата й завчера пред публика. Кастинг за ролите не е имало, защото:

Реклама

"Докато пишеше сценария, Саня вече имаше идея коя актриса ще изиграе съответния образ и всички те приеха предложенията, които превъплътиха в брилянтна игра", разказа Предьова.


Чаровникът на българското кино и театър Веселин Калановски се появи на червения килим и се запъти към младата актриса Елеонора Иванова с думите: "Любов моя!", и в замяна получи щедри целувки от червенокоската. "Тя не е просто моя любовница във филма, тя става майка на трите ми деца", издаде Калановски и допълни: "Аз се чувствам привилегирован да съм част от лентата, защото играя с едни от най-красивите жени на българския театър и кино, те са фантастични и знам, че всеки български мъж ми завижда за привилегията да съм сред такива ослепителни млади създания".

Прегърнала го като щастливо хлапе за врата, партньорката му Елеонора Иванова, която спечели българската публика с ролята си на Барбара от лентата "Чалга", издаде: "Моята Вики е много лекомислена, с цветен характер, но когато проследим нейната линия, ще разберем, че това момиче е претърпяло травми от детството, които обясняват кое я е подтикнало да започне връзка с няколко десетилетия по-възрастния от нея мъж в ролята на Весо, когото тя нарича на галено Мечо".


Очарователната Рая Пеева от Младежкия театър с типичния си палав нрав обра симпатиите на гостите със секси визия, достойна за "Оскарите".

Реклама

"Никога не е просто секс, просто никога не е просто", със смях отговори тя на въпрос какво още е, щом "Никога не е просто секс". За ролята си тя издаде, че не е нито жена, нито любовница, а партньорка на колегата си от Младежкия театър Кирил Недков: "Когото насилвам с тройки, а понякога с четворки в леглото".

"Доверих се на Саня още в момента, в който прочетох сценария, и приех да участвам в комедията. На терен е важно между актьори и режисьора да има партньорство, тя се справи великолепно, защото помежду ни имаше безусловно доверие. А най-хубавото беше, че Саня приема нашите актьорски съвети. Беше леко, креативно, весело и истинско удоволствие", сякаш в един глас отговаряха актьорите на въпроса как се справя Саня Борисова като режисьор.

"Това е първият филм, от който излизам без психически травми, защото досега все съм играла прекалено драматични роли, а тази е лека, палава и секси", сподели Рая Пеева.

"Комедийният поглед върху секса помага на българите да разглеждат секса като тема свободна, а не с предразсъдъци и с недомлъвки, каквито битуват в нашето общество", допълни Елеонора Иванова.

Саня Борисова посрещаше гостите си в пълния си блясък и красота: "Развълнувана съм, не мога да скрия, признавам, че за мен беше огромно удоволствие да режисирам толкова звездна плеяда от талантливи и опитни актьори." Актрисата, която вече е и режисьор, призна, че заради професионалния си опит познава актьорската природа, което й е помогнало да подкрепя колегите и да ги води в посоката към персонажите им.

"Продуцирането е най-сложният процес и изпитвам искрени благодарности към всички рекламодатели, които ни помогнаха да реализираме този проект, който е комерсиално кино и не се подкрепя от държавата", сподели Саня Борисова.

"Никога не е просто секс, а какво още е ли? Озарение, любов, вселена, мета е!", със смях отговори ослепителната Елена Петрова, която влиза в образ на предадена съпруга в комедийната лента.

"Чувствам се прекрасно като майка на успешна дъщеря, която толкова добре успява с комедиен елемент да вникне в сложните човешки отношения", сподели с екип на в. "България Днес" майката на Саня - Марионела Маринова.

Ники Илиев, който влиза във второстепенна роля на фитнес инструктор и съблазнител на Елена Петрова във филма, изцяло подкрепящ бившата си приятелка Саня Борисова, разказа: "Понеже досега Саня беше актриса, която аз режисирах, сега постоянно й давах акъл, но в един момент тя ми каза: "Моля те, недей!". И тогава осъзнах, че трябва да се укротя, да вляза в ролята на актьор и да спра да се меся като режисьор".

Ирина Папазова, шеф на модната агенция "Интерсаунд", преди прожекцията сподели: "Темата, която Саня е избрала, вълнува всички жени, а екипът, който е подбрала, е от талантливи актьори, които винаги има с какво да ни изненадат".

Марина Войкова, най-красивата българка за 2015 г., също тръпнеше в очакване на прожекцията и се включи с думите: "Надявам се да се насладим на хубаво българско комедийно кино и имам очакванията да се превърне в касов апогей".

Музикалното оформление на "Никога не е просто секс" бе поверено на Мила Робърт и Папи Ханс. Сред гостите с цветя да поздравят Саня Борисова за премиерата бяха актрисата Диляна Попова, певицата от "Х фактор" Йоана Димитрова, модният гуру проф. Любомир Стойков, ергените Ирина и Евгени Генчев, Дениз Хайрула, Виктория Капитонова, Валерия Георгиева, бившият шеф на "Магистрална полиция" и сектор "Издирване" на МВР полк. Красимир Занев, фолкдивата Таня Боева, пиарът Атанас Лазаров и много други.

"Ние с Елена Петрова ще представим лентата в Лондон на 19 май, друга група от колеги летят за Париж и Кан за премиерите на "Никога не е просто любов", издаде Калановски.

Началото започна с шампанско, ягоди, зелен камамбер, холивудски блясък, смях, зашеметяващи красавици от театралния и бизнес елит на България. Бурните аплаузи след финалните надписи на "Никога не е просто секс" пък са обещаващи за касовото бъдеще на дебютната лента на Саня Борисова, защото тя не остави никого в залата безразличен и защото е успешен български вариант на "Сексът и градът".

Четете още

Ники Илиев пред "България Днес":  Спряхме да се караме със Саня!

Ники Илиев пред "България Днес": Спряхме да се караме със Саня!

Саня Борисова: Благодарна съм, че Ники Илиев скъса с мен

Саня Борисова: Благодарна съм, че Ники Илиев скъса с мен

Реклама
Реклама
Реклама