Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18014384 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Радев срещу щерката на Лили Маравиля за "Най-най" в НАТФИЗ

Две популярни момичета на випуск 2024 от НАТФИЗ "Кр. Сарафов" ще влязат в двубой за наградите "Най-най-най" тази година. Това са дъщерята на актрисата Лилия Маравиля - Паола Мария, и щерката на президента Румен Радев - Дарина.

И двете студентки имат своите върхове в специалностите, в които се обучават.

Дарина Радева направи два дипломни спектакъла за завършването си - бе Самодива в "Кентърбърийски разкази" от Джефри Чосър с режисьор Мирослава Гоговска и майка в "Дон Жуан се връща от война" от Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков. Впрочем именно Шарков я включи в свой проект, който се игра преди месец в Народния театър - "Елементарните частици". В постановката по романа на Мишел Уелбек в образа на Алфа тя се справи на завидно добро ниво, партнирайки си със суперуспешната ни актриса Теодора Духовникова. Допълнителната работа по време на обучението на Дарина бе и участието й във филма на Касиел Ноа Ашер "Сад. Игри по време на апокалипсис" по мотиви от "Мадам дьо Сад" на Юкио Мишима, където влезе в ролята на Ан.

Реклама

Тази година ще видим и първия пълнометражен филм, в който участва президентската дъщеря - тя играе в образа на Мими в "Гунди - легенда за любовта" на режисьора Димитър Димитров, който ще видим през есента по кината.

Дарина е в т.нар. "Златен клас" и се обучава в специалността "Актьорство за драматичен театър" при проф. Пенко Господинов. Освен нея почти целият клас има успехи на театралната сцена.

Освен изключително красива, много талантлива е и другата популярна дъщеря на випуска - Паола Маравиля.

Паола е и с италиански корени заради баща си Лука и чудото на Лилия, която я ражда на 32 години. Момичето завършва в класа на проф. Маргарита Младенова Ц жената, дала стотици таланти на кино- и театралната сцена.

"Да ме сравняват с майка ми е малко натоварващо, не ми харесва да ни сравняват изобщо. Макар че имаме много общо - дори реакциите ни са сходни. Започнах да забелязвам, че дори се смеем по един и същи начин. Приличаме си във възклицанията и мимиките, което може би е нормално, но според мен не е само генетика", казва Паола в интервю. От своя страна Лили е категорична, че се гордее с детето си, което много прилича на нея. "Не сме като две капки вода, но в излъчването, дори в прическата - била съм точно с такава коса, когато влизах в академията. Тя самата го каза: "Мамо, същата съм като теб", казва Лили.

Паола е завършила Италианския лицей, а дипломните й спектакли в НАТФИЗ са в образа на Наталия Петровна - "Месец на село от Иван Тургенев с режисьор проф. Маргарита Младенова, и като синьора Агаци в "Така е, ако мислиш, че е така" от Луиджи Пирандело с режисьор Албена Георгиева.

Реклама

Допълнителните й участия са много, като в най-награждавания спектакъл "Платоноff" по А. П. Чехов с режисьори професорите Маргарита Младенова и Иван Добчев е Софя Егоровна.

За наградите "Най-най-най" фаворити са още Антония Гюруди, Катрин Гачева, Михаела Гончева.

При мъжете също има талантливи имена - Даниел Кукушев, любимец на публиката с играта си в "Игри в задния двор" на режисьора Николай Поляков. Голяма конкуренция му е синът на журналиста Витомир Саръиванов - Стефан Саръиванов.

Наградите "Най-най-най" са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от академията. През последните 18 години те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането на студентите. Тази година то ще е на 1 ноември, Деня на будителите.

За тях се състезават завършващите от съответния випуск. Номинациите за наградите се определят чрез референдум с тайно гласуване от всички членове на факултет "Сценични изкуства" - преподаватели и студенти, от над 350 души.

Носителите на "Най-най-най" се определят чрез федеративен принцип на гласуване от БОНЗА - Борд за определяне наградите на завършващите.

Автор и създател на статуетките "Най-най-най" е проф. Богомил Николов Димитров - преподавател в катедра "Метал" на НХА.

След обявяването на наградите ще се състои и връчването на дипломитe на абсолвентите випуск 2024.

Четете още

Дъщерята на Радев блести в Народния с Теодора Духовникова

Дъщерята на Радев блести в Народния с Теодора Духовникова

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина: Касиел извади всичките ми страхове

Дъщерята на президента Румен Радев - Дарина: Касиел извади всичките ми страхове

Реклама
Реклама
Реклама