Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18134362 www.bgdnes.bg

Фолкпевецът Кондьо: Не разчитам на политиците, сам се измъквам от блатото

"Не гласувах, защото не разбирам от политика. Но трябва да се гласува, защото хората по този начин имат шанс да променят нещата. Аз не познавам и хората, за които да си дам гласа. От доста време насам разбрах и че няма приятели, а сам трябва да движиш нещата." Това казва с днешна дата фолкпевецът Кондьо Савов, популярен с култовите парчета от 90-те - "Доко, Доко", "Майка Джамайка" и "Аман, аман".

Хитовият сливналия, който има зад гърба си 7 албума, не може да забрави затвора, където изкара две години и половина.

Реклама

"Никога няма да забравя този кошмарен спомен, който със сигурност ме е белязал за цял живот. Когато загубиш свободата си, започваш да възприемаш света и хората по съвсем друг начин. Разбрах, че нищо не е по-ценно от семейството и трите ми деца. И затова друго не ме интересува. Питате ме за политиката. Ами не ми е интересна темата. Сега мисля върху нова песен и друг албум, както и да радвам хората на участията си. Сам трябва да се измъкваш, да се изтегляш от блатото, няма кой друг. Аз поне не разчитам на политиците", разказва Кондьо.

От доста време той живее по Божиите заповеди, а приел Бога в сърцето си, след като го сънувал. "Много хора си мислят, че съм приел вярата в затвора, но съвсем не е така. Всъщност преди да попадна зад решетките, имах няколко поредни участия в Тел Авив. Тамошният мениджър - евреин от български произход, всеки ден ми обещаваше да идем до Божи гроб. Така или иначе, все се отлагаше ходенето до там. В нощта преди последното ми участие обаче сънувах сън, в който Господ ми се яви и ми каза, че трябва да посетя Божи гроб. Преди това, признавам, не съм бил вярващ, но сънят беше толкова истински, че още със събуждането си казах, че ще отида на всяка цена на Божи гроб. Домакинът пак се опита да отложи пътуването, тъй като се притеснявал от атентати. Но бях непреклонен. Отидохме до Божи гроб и всичко мина безпроблемно. Бях възхитен от красотата на това място. Но когато се прибрах, разбрах, че минути след като сме минали по магистралата, е имало атентат. Помислих си, че Господ е искал да ида и да видя светото място и затова ме е опазил жив. Оттогава станах вярващ", казва Кондьо.

Четете още

"Доко, Доко" стана театър  (Видео)

"Доко, Доко" стана театър (Видео)

Кондьо осмя селфитата

Кондьо осмя селфитата

Кондьо празнува ЧРД на два бряга

Кондьо празнува ЧРД на два бряга

Кондьо, чалга певец:
Попфолкът е като травестит!

Кондьо, чалга певец: Попфолкът е като травестит!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама