Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18144160 www.bgdnes.bg

Певицата Тони Димитрова: Много ме боли главата от магнитните бури

 Предстои цяла седмица

Спя като пън, не ми влияят въобще, споделя Ернестина Шинова

"Много ме боли главата и ми се вие свят заради магнитните бури! Първоначално не знаех каква е причината, беше ми странно, но разбрах от новините, че има силна геомагнитна сила. Така си обясних главоболието."

Това категорично заяви пред "България Днес" певицата с ангелски глас Тони Димитрова по повод зачестилите слънчеви изригвания.

Реклама

Цялата тази седмица се очакват мощни магнитни бури, прогнозират метеоролозите. Най-силните започнаха вчера и се очаква да продължат и днес. Изригванията могат да предизвикат здравословни неразположения у по-чувствителните хора, а специалисти съветват да сме внимателни и да се пазим. Магнитните бури се очаква да продължат да ни връхлитат до края на годината.

"Не страдам от тях и не се чувствам зле. Нервната ми система си е добре, спя като пън, ако успея да си легна, разбира се", сподели с усмивка пред вестника актрисата Ернестина Шинова.

Половинката на режисьора Андрей Слабаков смята, че се вживяваме прекалено много по тази тема, но все пак съветва мегачувствителните хора да се пазят.

"Пийте повече вода, яжте по-лека храна и стойте на сянка. Не предизвиквайте тялото си излишно в такива дни. Приемът на витамини също е добър вариант, ако можете да си позволите някой масаж, още по-хубаво би било. Всички неща за общо укрепване на здравето ще са ви от полза. Не виждам по какъв друг начин може да се предпазим, да ходим със светлоотразителни шлемове ли?", лаконична е Шинова.

Актрисата допълни, че доста хора около нея споделят, че не се чувстват добре, когато има изригвания, но дали наистина е заради тях, не се знае. "Оплакват се разни млади майки с бебета, но не мисля, че е свързано с бурите. По-скоро на бебето му растат зъбите", смее се Шинова.

Ернестина припомня, че изригванията не са феномен и се случват през определен период в природата, така че няма от какво да се боим.

Реклама

"Магнитни бури има постоянно през определено време. Това е цикъл, който се е повтарял многократно. Човечеството вече се е справяло с това. Като гледам оцелели сме, даже се размножаваме", коментира още Ерна.

Фолкпевицата Лорена от доста време страда от главоболие, но не е съвсем сигурна на какво се дължи. "Постоянно ме боли главата! Не знам дали е заради слънчевите изригвания, или е заради нещо друго. Хората около мен не се оплакват, явно не са им повлияли", сподели по темата Лорена.

Удрят мобилните телефони и навигацията

Геомагнитната буря е временно смущение в земната магнитосфера, при което заредени частици с висока енергия навлизат в нея от междупланетното пространство. При по-нататъшното си взаимодействие с горните слоеве на атмосферата тези частици предизвикват полярни сияния. Магнитните бури водят до много нежелани последствия и възпрепятстват разпространението на радиовълните - сигналите в радио-телевизионни кули, мобилните комуникации на системите за сигурност и отбрана, както и на различни навигационни уреди.

Четете още

Тони Димитрова преди концерта в НДК: Към публиката не мога да се обърна с „приятели”

Тони Димитрова преди концерта в НДК: Към публиката не мога да се обърна с „приятели”

Тони Димитрова: Аз съм най-облечената българска певица

Тони Димитрова: Аз съм най-облечената българска певица

Тони Димитрова намерила Рая в калта

Тони Димитрова намерила Рая в калта

Тони Димитрова: Покойният ми батко ми изпрати братя Аргирови да ме пазят

Тони Димитрова: Покойният ми батко ми изпрати братя Аргирови да ме пазят

Реклама
Реклама
Реклама