Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4777098 www.bgdnes.bg

Трифон Иванов фалира

Георги ИВАНОВ

Кристиан ИВАНОВ

Трифон Иванов, един от най-великите в отбора на четвъртите в света, е притиснат до стената заради дълг от 1 036 566 лв.

Кредитът му е към Българската банка за развитие, дължи пари и на НАП, показва справка в търговския регистър. Развлекателният комплекс на Трифон в село Поликраище, който той управлява чрез фирмата си "Триумф", ще бъде продаден на търг в полза на кредиторите.

Реклама

"България Днес" потърси за коментар Трифон Иванов на мобилния му телефон, но той даваше непрекъснато свободно.

"Познавам Трифон Иванов и девет години бях управител на неговите бензиностанции - каза пред вестника Марин Тодоранов, кмет на село Поликраище. - С ръка на сърцето мога да кажа, че той се отнасяше изключително добре със служителите си, плащаше редовно заплати и никого не е завлякъл. Не знам да има дългове, нито съм в течение на това какъв бизнес има в момента. Той беше зет в нашето село, иначе е от Горна Липница, където знам, че стопанисва язовир."

Много е вероятно Туньо да се завърне да живее в родното си село, ако там остане основният му поминък. Иначе се води на адрес във Велико Търново и според негови близки само отскача до Долна Липница през уикендите.
Кметът на Горна Липница инж. Юлко Палов потвърди, че Туньо още върти рибарника в селото.

"Трифон е наемател на рибарника на бившото АПК от доста години - коментира Палов. - Има и овощна градина с ябълки и сливи, която е в съседство. Ползва и една сграда, също останала от АПК-то, която ремонтира и в която живее пазачът на рибарника и градината. В къщата има всички удобства. До момента не е имало никакъв проблем с него, защото винаги във всичко е точен. От известно време не е идвал, но по принцип се прибира в събота или неделя да види майка си, която си живее тук, а пък баща му почина преди време. Често го виждам, тъй като не пропуска да дойде и при мен, да поговорим, интересува се какво става в село, какви проблеми имаме."
Освен шараните и овошките, от които да се изхранва бившото страшилище на терена, той е и координатор на зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където обаче заплатата не е особено висока.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама