Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5150366 www.bgdnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов: Илия Павлов ме спаси,Любо Нейков ме предаде

Сензационни разкрития за миналото си направи шоуменът Слави Трифонов в автобиографичната си книга "За мен е чест", написана от главния му сценарист Иво Сиромахов.

"Илия Павлов спаси "Хъшове". След като ни изгониха от БНТ, той ми каза: "Ми, там долу има едно мазе, ако искаш, може да излъчваш от него." Но той никога не поиска нищо в замяна от мен. Подкрепата бе дотолкова, доколкото да можем да съществуваме на ръба", връща се в миналото Слави Трифонов. Водещият за първи път изповядва случки назад във времето и разказва за най-тежките си моменти. След години в ефир той се осмели да издаде автобиографична книга, в която разказва за съкровените случки в телевизията и извън нея. За връзките на Слави Трифонов с хора от подземния свят се е говорело неведнъж. Публична тайна е, че Васил е убит пред легендарния ресторант "Мираж", отивайки на среща именно с шоумена. Слави е бил изключително близък и с Илия Павлов. Според слуховете "Мултигруп" е дала два милиона лева на Дългия в онези години, за да прави политическо шоу против властта. Досега Слави винаги е избягвал да коментира отношенията си с тях.

Реклама


"Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа. Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му - Жоро Илиев. Познавам Поли Пантев, Дмитрий Минев - Димата Руснака. Да си мъж означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да имаш достойнство. Абсурдно звучи, но някои от тези хора наистина бяха такива. Не се срамувам и не съм се страхувал от тях", изповядва Дългия.


В книгата си той категорично разграничава Илия Павлов от останалите свои познати от ъндърграунда. За него казва, че е бил много различен и истински приятел. Именно Павлов се оказва и в основата на конфликта между Слави Трифон и Иван Костов. По времето, когато Комадира беше премиер, "Каналето" беше свалено от програмната схема на БНТ. Тогава Слави се среща с Иван Костов.
"Той ми каза: "Ти подкрепяш "Мултигруп" и руски интереси, защото Сашо Дончев и "Овергаз" ти дават пари за предаването." Аз не зная какви са сблъсъците между Иван Костов и Илия Павлов. И не ме интересува. Мислех само за екипа си. С Костов се разделихме с думите, които той ми каза: "Ти си голям мъж, ще се оправиш", разкрива непознатата до този момент история Слави. Водещият подчертава, че и до ден днешен е благодарен на Костов за спирането на предаването. Така е намерил амбицията в себе си да продължи и да направи "Шоуто на Слави". Дългия разкрива, че в последните предавания на "Хъшове" е останал без пари. Бил е на крачка да продаде апартамента си в Драгалевци. Тогава се появява Би Ти Ви. Трифонов прекарва месеци, за да се добере до среща с шефовете й. Макар и трудно, убеждава тогавашния директор Албърт Парсънс, че може да направи най-доброто вечерно шоу в България.
И до ден днешен Слави Трифонов помни втората си среща си с Костов. Дългия твърди, че това е може би най-трудното интервю, което е водил. През 2001 година преди парламентарните избори шоуто кани лидерите на всички политически партии. Иван Костов се съгласява.
"Това беше смразяващо предаване. Имаше много тягостна атмосфера заради всичко, което се беше случило между нас. Той също не искаше да е там, но знаеше, че го прави заради рейтинг. Беше много трудно и шантово да го интервюирам. И двамата избрахме да се държим професионално, аз реших да не отмъщавам", казва Слави.


Противно на слуховете, че винаги мъсти на бившите си колеги, Дългия отрича. Факт е, че в книгата му няма нито една дума за Алекс Раева, за която години наред се твърдеше, че е негова интимна приятелка. Дългия не назовава по имена и Евтим Милошев и Любо Нейков. Тримата бяха изключително близки преди години, но Нейков и Милошев се оттеглят и създават своя продуцентска компания. Именно с тяхна помощ Би Ти Ви забива нож в гърба на водещия. Нещо, което гологлавият телевизионер никога няма да забрави. Екипът на Трифонов реализира първия сезон на приключенското предаване "Сървайвър". Дългия твърди, че го реализира изключително трудно и без почти никаква печалба. Той получава единствено обещанието на шефовете на телевизията, че за втория сезон ще има по-добър финансов договор. В крайна сметка Би Ти Ви решава предаването да се реализира от Милошев и Нейков.
"Това са мои бивши служители. Не искам да говоря за тях. Тяхно право беше да се отделят. Право и на телевизията е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше коректно, но какво да каже. И досега се сблъсквам с тоталната липса на морал на много хора", изплаква болката си Дългия.
Като водещ на ежедневно вечерно шоу няма как екипът на Дългия да не е допускал гафове. За Слави има две издънки, които никога няма да забрави и винаги ще се обвинява. Първата е на финала на шоуто "Танцувай с мен". Тогава автомобилът "Ферари", което печели Метин Енимехмедов, отказва да запали пред погледа на цяла България.
"Побеснях! След края на предаването влязох в гримьорната и с една лампа я изпочупих цялата пред погледа на всичките ми служители. Не знаех какво друго на направя", спомня си момента на ярост водещият.
Най-големият гаф за него си остава излъчването на повторение на епизод от предаването, в което актьорът Виктор Калев пародира образа на президента Росен Плевнелиев. Това се случва само ден след като той е изгубил сина си.
"Павел Станчев ми се обади и каза какво се е случило. Тези повторения се записват много по-рано, но това си е грешка.
Изпаднах в много тежък гняв. Крещях, виках по екипа. Направо страшно. След това просто се извиних. Така правя винаги, когато сбъркам", разкайва се Дългия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама