Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5894232 www.bgdnes.bg

Лидия Ганева: Пак ще участвам на "Евровизия"!

"Много обичам Крисия, защото е добра с мен и ми помага. С нея сме добри приятелки и усещам подкрепата й. Затова и нямам търпение за всяко следващо наше виждане."

Това заявява участничката на детската "Евровизия 2016" Лидия Ганева по повод близката си дружка. Двете талантливи деца се сближили изключително много през последните седмици, като общите им професионални цели се превърнали в голямо приятелство.

Реклама


Крисия подкрепяла Лидия преди заминаването й за Малта и постоянно й давала съвети как да се представи професионално на един от най-престижните детски конкурси. 10-годишната Лидия слушала по-голямата Крисия (12 г.), която освен това има и повече опит в международните изяви.


На детската ДЕвровизияУ Ганева завърши на 9-о място с песента си "Вълшебен ден". Българката беше 8-а в класацията на професионалното жури, но резултатът се промени след прибавянето на вота на детското жури. Победителка стана Мариам Мамадашвили от Грузия, следвана от Армения с изпълнители Анахит Адамян и Мери Варданян и Италия на трето място с Фиама Боча. В конкурса се включиха 16 европейски държави и Австралия.


"Дъщеря ми остана с положителни емоции от участието в конкурса, като само участието беше огромно преживяване за нея. Стресът беше много голям, но е изключително щастлива, че се е представила достойно. Само тя си знае колко сериозен труд положи, за да стигне до конкурса", разказа пред "България Днес" нейната майка Невяна. По време на престоя си в Малта Лидия се сближила с останалите участнички и дори получила покани да им гостува в техните страни.
Малката талантлива певица осъзнала, че отпадането на гласуването по държави е оказало влияние върху класирането, тъй като българите традиционно оказват подкрепа. Невяна обясни, че дъщеря й приела 9-ото място разумно и за нея по-важно било, че си сбъднала мечтата да участва на толкова престижно музикално състезание.


"Отново ще се явя на "Евровизия". Това не беше последното ми участие", казала Лидия на майка си и се заканила един ден да подобри постижението си.


Пред 10-годишния талант преди това предстоят други предизвикателства. Лидия трябвало да навакса с училището и затова ще ходи на уроци дори по време на зимната ваканция. Певицата е пълна отличничка и искала да запази успеха си, затова и ще положи допълнителни усилия, докато другите деца ще си почиват.

Реклама
Реклама
Реклама