Реклама
https://www.bgdnes.bg/snimka_na_denya/article/13775309 www.bgdnes.bg

Радев даде орден на Ибряма и други творци

Президентът Румен Радев удостои с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен и почетен знак на държавния глава изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината.

Петър Горанов бе удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за големите му заслуги в областта на културата.

Реклама

Отец Александър Чъкърък  получи орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за големите му заслуги за опазване на българското културно и историческо наследство.

За големите й заслуги в областта на науката с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен бе удостоена проф. Диана Петкова.

Проф. д-р Димитър Димитраков бе отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за своя принос за развитието на медицинската наука и на специалността „Нефрология“ в България.

На церемонията почетен знак на държавния глава  бе връчен на инж. Тодор Тошев и на Иво Папазов – Ибряма.

Отличието на инж. Тошев е за неговата активна преподавателска дейност в областта на трансфера на технологии и лицензионно дело, за развитието на патентното дело, икономиката и върховите технологии, както и за формирането на успешна политика на иновации и внедряване опита на водещите световни икономики в България.

Иво Папазов – Ибряма бе отличен от Румен Радев за значимия му принос към българската култура и за разпространението в цял свят на богатите културни традиции на България, както и по повод 70-годишнината от рождението му.

Реклама
Реклама
Реклама