Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10896670 www.bgdnes.bg

Аспарух Никодимов: Боби да си ходи, ако има достойнство

При "шменти капели" Бербатов няма шанс на конгреса, категоричен е Паро

Легендата в българския футбол Аспарух Никодимов призова президента Борислав Михайлов и останалите шефове на БФС да си тръгнат с добро. Според Паро най-популярният спорт е достигнал дъното при управлението на Боби.

"Тези хора доказаха, че не могат да управляват добре българския футбол - коментира Никодимов пред "България Днес"- Откакто са начело, вървим само надолу. Но изведнъж стигаш дъното и няма накъде да потъваш повече. Ако имаш малко достойнство, казваш "благодаря ви, справихме се колкото можем и сега си тръгваме". Но горе в тази база в Бояна е топличко и хубаво, пък и добре се плаща."

Реклама

Легендата на ЦСКА се съмнява в честността на предстоящия конгрес на БФС. Според Паро гласуването трябва да бъде контролирано от хора извън футболния съюз, за да може Димитър Бербатов да има шанс да събори Боби.

"Бербатов може и 100 пъти да се кандидатира, но ако има "шменти капели" на конгреса, няма как да спечели - казва Никодимов. - Трябва да има контрол от хора извън футбола, ако трябва, и правителството да се намеси, да се охранява изборът. При честно гласуване мисля, че може да има промени. Да не обиждаме Боби, но Бербатов е интелигентен човек. Защо да не може да се справи? Той знае езици, има авторитет в Европа, всички знаем къде е играл. Той е млад, с нови идеи, нека му дадат възможност да се докаже."

По-рано специалистът по спортно право Георги Градев предрече убедителна победа на Бербатов срещу Михайлов. Според него Боби се опитва да отмени избора на президент, защото се страхува от конкуренцията на Бербо. "На всички ни е ясно, че Борислав Михайлов е умрял от страх и не иска да има изборен конгрес, защото знае, че Димитър Бербатов ще го отнесе като куцо пиле домат - казва Градев. - Пустото му его не търпи погроми! Затова очаквайте поредните циркове от клоуните в БФС! Циркът неизбежно ще си тръгне от там скоро! Въпросът е дали ще отидат при бай Ставри в Централния софийски затвор (където им е мястото), или ще се разхождат по улиците свободно (за да се радват на "народната любов")."

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов, който е сред поддръжниците на Боби, бързо отговори на удара. "На двамата с Бербатов ще им кажа да не бързат да слагат тигана на котлона, защото рибата е още в морето. Спокойно", коментира Венци пред "Спортал".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама