Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11173204 www.bgdnes.bg

Легендата на ЦСКА Паро Никодимов: На 75 години съм по-бърз от Жеферсон

"На 75 години съм по-бърз от Жеферсон." С тези думи легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира пред "България Днес" поражението на "армейците" с 0:2 от "Ботев" (Пд) в Първа лига, което отдалечава "червените" от мечтата за шампионска титла. "За съжаление, треньорът Стойчо Младенов не разполага с необходимата класа в състава си, за да се противопостави на "Лудогорец", и това се вижда ясно в мачовете от пролетния полусезон - категоричен е Паро. - Жеферсон играе толкова лежерно, все едно рита мачле в махалата. Разчитаме прекалено много на Кайседо, но отборите вече са наясно с неговия стил на игра и знаят как да го опазят. Той е добър с глава, но иначе топката го бие по коленете и трудно работи с нея. Няма как само с двама-трима силни футболисти да се пребориш за титлата. Идват разни наемници, които не са наясно изобщо с това какво означава ЦСКА за футбола в България, остават тук за по няколко месеца, печелят пари и след това си тръгват. Това за мен не е пътят, който ще изведе нашия клуб на върха."

Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов не скри, че отборът му има проблем с отбелязването на голове. "Работим много в завършващата фаза, но в няколко мача не се получава - призна специалистът. - Неефективността реши мача. Когато задължително трябва да победим, за да се доближим до "Лудогорец", ние не успяваме. Значи нещо куца. Най-малкото се притеснявам за поста си. Доста съм устойчив психически. Атаки винаги е имало. При най-малкото се нахвърлят срещу мен, защото доста съм ги мачкал."

В момента ЦСКА-София изостава на 9 точки от "Лудогорец" в битката за титлата, но Младенов е категоричен, че отборът му ще се бори за трофея, докато има дори теоретичен шанс да стане шампион.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама