Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11796255 www.bgdnes.bg

Майка и гадже летят при Неделев

Подкрепа от най-близките си хора ще получи футболният национал Тодор Неделев в болницата в Грузия. Към него отлитат майка му Елена и дългогодишната му приятелка Анита Терзийска, научи "България Днес".

Тошко ще се възстановява най-малко 3-4 месеца след тежката автобусна катастрофа, която националният ни отбор претърпя при пристигането си в столицата Тбилиси. Разходите по пътуването на роднините ще се поеме от Българския футболен съюз. Гаджето Анита показа как пали свещи в църква и се моли за здравето на любимия си, след като той първоначално бе с опасност за живота. Парче стъкло се заби в главата му след свирепия удар.

Реклама

"Момчето ми е герой! Излязъл е от упойка, в реанимация е и е под лекарско наблюдение, докторите са оптимистични, че всичко е наред! Благодарим безкрайно на грузинските лекари, както и на докторите на националния отбор, които са били на място за навременната намеса. След като ми се обадиха за разрешение за пристъпване към операция, им се доверих напълно и им благодаря от сърце за добре свършената работа! Винаги съм му казвала, че Господ го обича и този път бях права!", категорична е половинката до Тошко Неделев.

Българският национал ще бъде превозен със специално изпратен медицински самолет или хеликоптер до България, научи "България Днес". Това ще стане веднага след като се получи разрешение националът да пътува. Очаква се такова да има до 10 дни, ако всичко с халфа е наред след черепната операция. В момента той е в реанимация, като трябва да бъде изведен оттам до ден-два. След още няколкодневен престой в болницата в Тбилиси ще бъде организирано прибирането му в България.

Все още не е ясно дали за него ще бъде изпратен чартър или медицински хеликоптер. Всичко зависи от това как върви възстановяването му и препоръките на лекарите. Неделев не може да пътува с нормален полет поради естеството на нараняванията му. От лекарите зависи дали ще пътува със специално оборудван медицински самолет или с хеликоптер. Вертолетът лети по-ниско и на Неделев няма да окаже влияние промяната на атмосферното налягане.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама