Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11796615 www.bgdnes.bg

България се класира на световното по минифутбол

Националите ни взеха бронза на европейското след 4:1 над Казахстан

България ще играе за първи път в историята си на световно първенство по футбол, но на малки вратички. Това стана възможно след завоюваните бронзови медали на европейския шампионат, който се проведе в словашкия град Кошице.

Нашите момчета удариха с 4:1 Казхстан в малкия финал и така завършиха трети на Стария континент по минифутбол. По този начин те си осигуриха дебютно участие на мондиала в Рас ал-Хайма, Дубай, който ще се състои през януари 2023 година. Президентът на федерацията по минифутбол Борислав Александров лично обяви новината. Мексико е действащият световен шампион, след като през 2019 година в Австралия победи с 4:0 Бразилия.

Никола Праматаров, Ангел Рахов, Спас Милушев и Денис Иванов вкараха срещу изключително грубия тим на Казахстан, който след мача потърси саморазправа. Азербайджан пък хвърли бомбата на европейското по минифутбол, вдигайки трофея. На финала азерите е победиха с 1:0 Румъния и се окичиха със златните медали. Единственото попадение в мача вкара Сеймур Мамадов в последната 25-та минута на първото полувреме. Румънците, които са петкратни европейски шампиони, доминираха в голяма част от мача. Те отправиха цели 10 удара към вратата на Анар Мамадов, но азерският страж удържа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама