Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11930866 www.bgdnes.bg

"Златните момичета" връчват олимпийски медали

Ели Бинева и Камелия Стоилова почетени от ансамбъла

Първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика от ансамбъла връчиха златни медали. Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова изненадаха и разчувстваха Елена Бинева и Камелия Стоилова.

Петте подариха на бившите си колежки реплики на техните златни медали от Токио, научи "България Днес". Така грациите искаха да им покажат, че ги смятат за част от успеха си.

Реклама

"Тези момичета извървяха целия път с нас и завинаги ще останат Диаманти", обявиха шампионките.

Бинева бе част от ансамбъла след създаването му през 2016 година. През 2019-а прекрати кариерата си заради жестока травма в кръста. Напусна гимнастиката само година след като тимът спечели световна и европейска титла. Въпреки това постоянно беше до момичетата и ги подкрепяше. Камелия Стоилова бе резерва на "златния" отбор в последните две години. Бе с тима и в Токио, където изживя заедно с шампионките емоциите от олимпийския турнир.

Ели и Камелия бяха изненадани от бившите си съотборнички в четвъртък. Това стана по време на галаспектакъла, с който завърши първият мастърс клас на "златните момичета" в София. Бинева и Стоилова не сдържаха сълзите си след жеста на шампионките.

Програмата на мастъркласа с деца включваше техники с различни уреди от художествената гимнастика, уроци по танци, както и възможност за разговори, снимки и подаръци от грациите за малките гимнастички.

"Много ни зареждат подобни събития. Децата са страхотни, много се стараят. Личи си, че имат пламък в очите и се радват да бъдат тук и могат да се докоснат до нас. Справят се много добре. Ние имаме идея да продължим тези мастъркласове и в други градове. Да имат възможност все повече деца от цяла България да се включат в това начинание", сподели Симона Дянкова пред БНР.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама