Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12296979 www.bgdnes.bg

Профибоксьорът Трайчо Георгиев: С Кобрата се борим за България

Аз ще подгрея Усик и Джошуа, излизам срещу милиардер в Джеда, не бих взел пари да загубя

Кой е той

Трайчо Георгиев е известен в столичния квартал "Люлин" като Трайчо Боксьора. Той е поканен в Джеда, за да подгрее мача на годината - Александър Усик - Антъни Джошуа II. Преди битката за световните титли в тежка категория българинът ще боксира срещу дебютиращия youtube-ър и милиардерски син Рашид Беласа, популярен с прозвището Money Kicks. Той разкри подробности единствено пред youtube страницата "Спортната джунгла" и "България Днес".

Реклама

- Г-н Георгиев, вие сте българинът, който ще подгрее мача между Александър Усик и Антъни Джошуа. Как ви звучи това?

- Идеално! Благодарен съм на моя треньор Аспарух Георгиев и промоутърите ми. Подготвям се за мача. Това е уникално, защото ще подгрявам Антъни Джошуа. Мачът ще е супер. Надявам се да постигна успех.

- Кога разбрахте, че ще участвате на голямата галавечер в Джеда?

- Преди около седмица. Все още не мога да повярвам.

- Каква беше реакцията ви, когато научихте?

- Не можах да повярвам. Не съм мислил, че ще стигна до това ниво. Да боксирам в Арабските емирства и да подгрея Джошуа.

- Вие имате три загуби и трите с нокаут при професионалистите. Разкажете малко повече за вашата кариера?

- Едната е с нокаут, другите две са по точки. Започнах на "Герена" в "Левски" при Георги Юнаков. От там тръгнах. След известно време се прехвърлих в боксов клуб "Септември" при бате Стефчо. Отказах се за кратко време. След това моят приятел Стефан Славчев ми звънна и ме упъти към профибокса.

- Имахте ли успехи в олимпийския бокс преди това и как решихте да се занимавате с този спорт?

Реклама

- Това беше моята мечта. В аматьорския бокс нямах успехи. Георги Юнаков, лека му пръст, беше много добър треньор. Уникален, изключителен, но с течение на времето се отдръпнах от там. Беше ми далеч да пътувам до "Левски-Г". Затова реших да се преместя в "Славия". При Стефан Стефанов в "Септември" бях някъде около две години. Той също е много добър треньор.

- Защо не успяхте да пробиете в олимпийския бокс?

- Проблемът беше, че се ожених на 21 години. Създадох семейство и постепенно започнах да се оттеглям от бокса. След това се завърнах, но в професионалния. Един ден срещнах Стефан Славчев и го попитах как стоят нещата при него. Мога ли да отида да поиграя в тяхната школа. Той каза: "Няма проблем! Уреждам среща и започваме!". В течение на една година започнах да играя профибокс.

- Какво помните от дебюта си?

- Мачовете не бяха успешни за мен. Въпреки това се представях добре. Не успях да се подготвя качествено. При първия ми противник бях с високо кръвно. Вследствие на това не успях да видя хубаво ударите. При втория мач бях с двустранна пневмония. Затова така се получиха нещата - неуспешно за мен.

- Имате един мач в Испания, където ви нокаутират лошо. Какво стана там?

- Противникът ми беше изключително добър боксьор. Не е за подценяване. Много хора си мислят, че ще се качат на ринга и бият. Не всеки път става така.

- Какво ви мотивира да продължавате след трите убедителни загуби?

- Семейството и децата. Голямото ми дете ме надъхва да продължавам кариерата си в професионалния бокс. Да стигна до някоя хубава победа. Да зарадвам България. Федерацията също ме подкрепя.

- С какво се занимавате извън бокса? Работите на две места. Как успявате да комбинирате всичко?

- Работя охрана в едно заведение. След това отивам в строителна фирма. Там съм общ работник. Гледам да комбинирам някак нещата, за да можем да се крепим. Спя между два и три часа на денонощие. Успявам да тренирам в боксовата зала по 2-3 пъти седмично. Най-често в събота сутрин.

- В Джеда имате много интересен противник - момче, чийто баща е милиардер. Отивате на негова територия. Какво знаете за него?

- Знам, че има големи възможности. Надявам се на моя инстинкт. Разчитам на играта и техниката си. Не го подценявам. На ринга ще видим кой какво може. Не обичам да подценявам който и да е противник.

- Успяхте ли да гледате негови мачове?

- Погледах части от един от двубоите му. Не е кой знае колко добър боксьор. Мисля, че този път ще запиша първата си победа. Надъхал съм се!

- Една победа може ли да промени живота ви?

- Да, напълно ще го промени. Мога да стигна по-високо ниво. Готов съм да се посветя изцяло на професионалния бокс. На песимистите мога да кажа, че говорят така и за Кубрат. Едва ли не, че отива и няколко пъти губи. Не трябва да подценяват българите. Ние се борим за нашата държава. Гледаме да печелим медали за България и да вдигаме нацията. Трябва да се радват. Независимо дали ще падне, или ще бие спортистът.

- Вие срещали ли сте такива хейтъри, както сега след загубата на Кубрат?

- Срещал съм много пъти. Трябва да се радват за Кубрат например. Той е стигнал до това ниво. Показва какво може. Представлява България. Това е много за него и за нас, българите. Трябва да се радват, да го вдигат този човек. Като се качат на ринга тези, които говорят, тогава могат да видят каква е емоцията и играта.

- Имате ли прогноза за мача ви в събота?

- Все още нямам прогноза. Мисля, че ще свърши добре. С победа за мен. Противникът не е толкова добър. Ще играя и за България. Това е голям успех за нас.

- Вашият съперник е толкова богат, че у дома има зоопарк с лъвове. Ако ви покани, бихте ли отишли да го разгледате?

- Бих отишъл. Ще съм щастлив, защото много малко хора притежават нещо подобно.

- Очаквате ли удари под пояса?

- Мисля, че има некачествени удари, които могат да се получат. Това ще е лошо и за него.

- Ако ви предложат пари, за да загубите, ще ги вземете ли?

- Не бих ги взел! Аз си имам авторитет. Искам да представлявам и мен, и Република България. Всеки може да каже: "Той отива за пари!". Но аз искам да постигна моят успех. Един път се дава този шанс.

- Ако се срещнете с Джошуа или Усик, какво бихте им казали?

- Ще им пожелая късмет и на двамата. Те са изключителни боксьори. Интелигентни хора на много високи ниво.

- Кой ви харесва повече от тях?

- Предполагам, че украинецът ще спечели. С нокаут.

Реклама
Реклама
Реклама