Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12613714 www.bgdnes.bg

Левскарите нахлуват на "Герена" при съдийска "тесла"

Част от крайните привърженици на "Левски" се подготвят за нахлуване на стадион "Георги Аспарухов" при следващия домакински мач от първенството, убеди се репортер на "България Днес". Става въпрос за двубоя срещу "Ботев" (Пд), който по програма е чак на 8 октомври, тъй като в следващия кръг "сините" гостуват на "Берое".

БФС лиши носителите на Купата от домакинство заради поведението на публиката в двубоя срещу ЦСКА-София. В свой документ Дисциплинарната комисия наложи цели осем санкции на клуба от квартал "Герена", в това число финансови, както и наказанието отборът да играе пред празни трибуни.

Реклама

Националният клуб на привържениците на "Левски" подкрепи с официална декларация ръководството и призова за пълна мобилизация за двубоя с "Ботев" (Пд). От клуба поканиха привържениците си на срещата. На този етап страстите се успокояват и мнението е, че запалянковците ще се съберат около стадиона си и ще подкрепят любимците си отвън с песни и пиротехника. Но феновете смятат, че срещу отбора им има целенасочени действия от страна на БФС, и са готови да нахлуят на трибуните, а дори и на терена при първа проява на изпълняване на поръчка от страна на съдийската бригада, казват някои от тях.

Позицията на НКП "Левски" завършва по следния начин: "Слава на бога, времената на примирението с гаврите свършиха. Изключително сме щастливи, че сега в "Левски" има хора, които да кажат СТИГА! Стига на некомпетентността, стига на наглостта, стига на подигравките с "Левски"! Поради тази причина обявяваме ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ. ВСИЧКИ НА МАЧА С "БОТЕВ"! ВСИЧКИ ЗАД "ЛЕВСКИ".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама