Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12751170 www.bgdnes.bg

Жребий за Евро 2024 Съперниците ни връщат усмивките

Съперниците на националния ни отбор по футбол в квалификациите за европейското първенство в Германия през 2024 г. върнаха усмивките на лицата на селекционера Младен Кръстаич и на директора в БФС Георги Иванов-Гонзо.

"Лъвовете" ще мерят сили в група "G" с тимовете на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва, а двубоите започват през март догодина.

Реклама

Жребият изглежда доста приемлив на фона на останалите групи. С идването на Младен Кръстаич начело отборът показва признаци на съживяване, а и резултатите също са добри при сърбина до момента. Още по-хубаво е, че той е твърдо решен да направи ударно подмладяване на състава, което вече започна да се случва, са първите коментари.

"В националния отбор целите са да побеждаваме - коментира с усмивка във Франкфурт Георги Иванов. - Групата не е от най-трудните, но трябва да подхождаме с уважение. Добре е да започнем с домакинство, за да постигнем победа. Надявам се тази основа, която поставихме с мачовете с Гибралтар и Северна Македония, да даде импулс за нещо по-сериозно."

"Получи се интересна група. Мисля, че Сърбия е фаворит в нея. Отборите са близки по сила. Ще бъде емоционален сблъсък срещу моята родина. Ще бъде хубаво да се завърна там. Имаме млад отбор, Сърбия са фаворити, но ще се постараем. Нека не говорим какви са шансовете ни за класиране - все още е рано. Не трябва да се предаваме. Нека не прескачаме етапи. Ще видим каква ще бъде програмата", заяви самият Кръстаич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама