Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12769561 www.bgdnes.bg

ЦСКА скочи на съдиите за мача в Разград

ЦСКА-София скочи на съдийството на Георги Кабаков в мача срещу "Лудогорец", спечелен от шампионите с 2:1 в Разград.

Дори собственикът на "червените" Гриша Ганчев реагира с многозначителна публикация в инстаграм, където обикновено качва снимки на кучето Пухчо и любимите си коне. Този път ловешкият бизнесмен е споделил видео със спорни ситуации от срещата с "орлите", без да добави коментар.
По-късно с декларация за съдийството в Разград излезе клубът.
"Липсват категорични правила, които да определят кога ВАР се намесва и кога не - пише в позицията на "червените". - Не виждаме ясен принцип, по който съдиите в буса призовават главния рефер да изгледа сам спорно положение. Буди недоумение фактът, че при идентични ситуации в различни мачове решенията не се взимат на базата на обективни критерии. Напълно наясно сме, че крайното решение е в ръцете на главния съдия, който има правото да интерпретира ситуациите със собствен поглед, но не сме наясно защо вчера например

Георги Кабаков не разгледа сам както ситуацията, в която Жираир Шагоян беше избутан в гръб в наказателното поле, така и положението, при което има игра с ръка на футболист на "Лудогорец", отново в наказателното поле. Не твърдим, че срещата би завършила с различен резултат, макар да има голям шанс за това. Не търсим и оправдания, но твърдим, че е редно БФС да установи напълно единен принцип, по който ВАР да работи."
Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов реагира философски в коментарите си след тегленето на жребия за Купата на България.
"Имаше доста съдийски грешки, но такъв е животът - сподели Джони. - Все пак играеш срещу "Лудогорец", знаете как е... Няма точен критерий кога се използва ВАР. Предполагам, че всички са видели и други грешки в други мачове."
След успеха си над ЦСКА-София "Лудогорец" се изкачи на второ място в класирането на точка след ЦСКА 1948. "Орлите" имат два мача по-малко от лидера.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама