Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13087255 www.bgdnes.bg

Патриарх благославя Кръстаич за победи

Имаме още много работа, предупреждава селекционерът

Помощ свише помага за победите на българския национален отбор! Новият селекционер Младен Кръстаич записа трети пореден успех начело на тима след 2:0 в гостуването на Кипър в контрола. Оказва се, че зад триумфите на Кръстаич стоят и божествени сили. Треньорът на България е благословен лично от сръбския патриарх Порфирий, който застана начело на църквата през миналата година. Кръстаич и Порфирий се срещат през юни месец това лято, когато треньорът все още обмисля офертата от Борислав Михайлов да поеме българските национали. Селекционерът и патриарха говорят не само на религиозни, но и на светски теми по време на честванията на 140-годишнината от построяването на катедралата в Тузла. Любопитно е, че главата на сръбската църква приема името на съвременния светец чудотворец преп. Порфирий Кавсокаливит, който възкресявал стотици нелечимо болни хора и животни с молитви.

Именно като възкръснал изглежда българският национален отбор под ръководството на Младен Кръстаич. За да е пълна религиозната символика, в състава на България има двама Кръстеви - дебютантът Димо Кръстев и халфът на "Левски" Филип Кръстев, които изиграха важна роля при победата над Кипър. Така България записа три поредни успеха за първи път от 2018 г., когато начело на отбора бе Петър Хубчев. Настоящият селекционер може да достигне до четири поредни успеха още в неделя, когато гостуваме на Люксембург в последния мач на отбора за тези години. 

Реклама

Кръстаич остана доволен от победата над Кипър, но предупреди, че за футболистите предстои още много работа. Голямата цел на сърбина е да класира България за следващото европейско първенство, въпреки че в нашата група е и неговата родина. Останалите отбори са Унгария, Литва и Черна гора, които след положителната промяна в националния вече изглеждат напълно преодолими.

"Имахме добри моменти в двубоя - каза Кръстаич след успеха над Кипър. - Само с енергия и живец можем да постигнем подобни резултати. Радва ме, че запазихме енергията през целия мач. Успяхме да пресираме противника. Имахме доста промени, а и имахме футболист, който игра за първи път. Все още има доста да се работи. Имахме положения, които можеше да вкараме, но във футбола се правят пропуски."

Головете за България вкараха Кирил Десподов и Спас Делев, които често са резерви в клубния си тим "Лудогорец".

"Направихме това, което искаше треньорът - каза Десподов. - Г-н Кръстаич е мотиватор и иска да има тактическа дисциплина на терена. Няма как да се скатаваш и да не даваш всичко от себе си на терена за България."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама