Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13117111 www.bgdnes.bg

Боби М. се кръсти в Кръстаич

Представянето на националния ни отбор със селекционера Младен Кръстаич начело е главният приоритет на президента на БФС Борислав Михайлов, разкрива източник от централата.

"Лъвовете" направиха непрестижно 0:0 като гости на Люксембург в неделя, но е факт, че при сръбския спец няма загуба. В Лига нациите нашите направиха нулево реми с Грузия в Тбилиси, а победиха Гибралтар с 5:1 тук и Македония с 1:0 в Скопие. В предната контрола в Кипър надделяха с 2:0.

Реклама

Още повече Кръстаич се е заел сериозно със задачата да подмладява отбора и прави множество рокади в съставите за мачовете, в които води тима ни. Вследствие се вижда раздвижване и повече ентусиазъм в действията на терена, което според надеждите на ръководството на БФС ще допринесе за трупането на точки в кошницата им в борбата за запазване на статуквото.

Следващия мач на "трикольорите" е чак на 24 март, когато започват квалификациите за европейското първенство и приемаме състава на Черна гора. Преди това се очаква да има поне още една контрола, в която да се избистри съставът на отбора ни, тъй като целта е класиране.

Началото на квалификациите съвпада с желаната дата от опозицията за следващ изборен конгрес. Голямата цел от години е класиране на европейско или световно, а един аргументите на настоящото ръководство да запази позицията си вече е да не се правят промени, когато нещата тъкмо са потръгнали. А за да вървят нещата в желаната посока, е важно Кръстаич да работи на спокойствие и да има успех.

"Целта ни е да се класираме на европейско първенство. Не искаме да го афишираме гласно, за да не създаваме напрежение в отбора, но цялата ни мисъл и цел, която имаме, е да се класираме на европейското първенство", разяснява директорът на отбора Георги Иванов-Гонзо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама