Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13668389 www.bgdnes.bg

Полякът Марчин Тибура се кани: Приключвам Багата във втори рунд

Съперникът на Благой Иванов - Марчин Тибура, се закани жестоко на българския боец. Двамата се изправят един срещу друг в неделя в галавечерта на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства UFC в Лас Вегас.

Полякът обяви само пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес", че ще приключи с Багата във втория рунд.

Реклама

"Когато излизам за мач, моята настройка е винаги да търся приключване - заяви Тибура. - Този път не е по-различно. Аз правя точно това. Търся финиша. Това искат феновете да видят и аз искам да подходя по този начин в мача. Да, перфектният сценарий е да го довърша във втория рунд."

Все пак полякът не пропусна и да изтъкне силните страни на Иванов.

"Неговите силни черти са, че е корав - обяви Тибура. - Искам да кажа, че винаги когато си помисля за Благой, отличително негово качество е твърдостта. Може да поема доста и да продължава. Удря здраво. Знае как да се бори и да играе на граплинг, защото мисля, че е световен шампион по самбо. Да, той се бие на високо ниво от доста време. Боец, който никога не се предава. Върви напред. Но неговите слаби черти са, че не търси да довърши мачовете. По скоро играе за съдийско решение. Аз ще съм този, който ще търси довършване на мача."

Тибура не се е замислил много, когато е получил предложението за бой с Багата.

"Аз не съм от хората, които подбират съперниците. Винаги когато ми предложат някой, се съгласявам. Със сигурност някои могат да кажат, че трябва да търся съперник от Топ 5, но Благой все още е топ боец. Битката с него ще ми даде опит и ще ми позволи да се изкача нагоре в ранглистата", категоричен е полякът.

През 2019-а той променя тренировъчния си режим. Влага повече усилия в силовата и кондиционна подготовка.

"Все пак по-скоро се промени моята ментална настройка. Имах трудни моменти след мача със Стефан Струве. Загубих два пъти и от това научих много. Промених напълно моя подход към тренировките. Започнах да работя по-здраво. Присъединих се към нов отбор и нов треньор. Нещата се напаснаха. Ето затова след всички промени съм на правилния път. Оттам дойде и победната серия", смята Тибура.

Реклама
Реклама
Реклама